30 November 2015

Review Maybelline | White Superfresh Liquid Powder Foundation

Hai. Selamat pagi semua. Sihat tak harini. Hari isnin mesti kena senyum lebih, make up cantik-cantik, masuk office pun happy. Hehe..

Korang kalau make up, pakai foundation jenis apa? 

Kalau aku, aku pakai foundation Maybelline | Clear Smooth BB White dari tahun 2012. Memang suka yang tu sebab dia light je dan senang nak remove. 

Tapi ni rasa macam nak beralih arah pulak. Best sangat pakai ni. Memperkenalkan...

Tadaaaaaaaaa....


White Fresh Super Fresh Foundation Liquid Powder
White fresh super foundation adalah the 1st liquid powder to foundation.

Patutlah bila apply rasa macam pakai bedak! 
Hehe.

Yang bestnya foundation ni, ia akan menjadikan kulit kita rasa segar sepanjang hari kerana ia dapat mengawal minyak dan mempunyai SPF 50 untuk perlindungan kulit kita.

Biasa kita pakai foundation, tak sampai tengahari dah rasa melekit dan berminyak. Tapi dengan ni, takde rasa melekit. Kalau tak, dekat hidung dah berminyak hihi.

Lagi-lagi kalau kita berpeluh, cuaca terlalu panas. Memang cair la make up kita kan.


Aku pilih B4 - Sand Beige

White Super fresh ni bukan sekadar alas bedak je tau tapi ianya dapat

1. Mencerahkan

2. Kesegaran sepanjang hari

3. Cepat menyerap

4. Hydrating

5. Mempunyai perlindungan UV SPF 50

6. Terasa flawless hehehehehe


Excited nak try.
 Nak tengok tekstur dia.

Sangat ringan, tak melekit, tak berminyak.


Bila sapu, tengok putih terus hihihi.
Licin je. 
Full coverage

Macam aku, lepas pakai liquid powder ni,
Pakai bedak. Sapu sikit pon dah okey.
Tipis je pakai.


Dan siap. Jom masuk office. Hehehe.

Memang  recommended lah liquid powder ni bagi yang suka make up light2.

Eka bagi 5 bintang gitu..

Bagi yang berminat boleh dapatkan di mana2 kaunter Maybelline, Watson, Guardian dengan harga cuma RM 29.90 sahaja tau.

Boleh beli on9 juga di Guardian dan yang best sekali, 
Ada Less 15% !!!

Cepat cepat beli. Hehehe

Ingat Maybelline,

Ingat,

#makeitfresh

#maybellinemalaysia

Website Maybelline



Thank you.

3 comments:

Inani Hazwani said...

Wahhh menarik ni :)

Pandan Wang said...

hai saya dari Indonesia, foto-fotonya cantik sekali

prinsesskittyku said...

sy pun suka Maybelline White Super Fresh Liquid Foundation...TERBAIK....TERUS PUTIH GEBU GEBAS....tapi sy xpakai bedak...pakai Maybelline White Super Fresh Liquid Foundation pun dah gebu gebas...xnampak tebal langsung...