06 February 2015

Sekejap

Sekejapan.

Sekejapan masa berlalu.

Tingtingtingtingting (macam bunyi masa berdetik pulak dahhhhhh)

Dupdapdupdapdupdapdupdap (alahh bunyi jantung pulak dahhhhhh) hehehe

Akan diupdate nanti. :)

Segala cerita tentangnya.

Selepas ni mungkin agak kurang berblogging.

Tapi awak-awak semua. Selalu masuk blog kita ni tau.

Untuk product review ke apa ke. Masih lagi berjalan.

Emel aje ye di ekaseven@ymail.com . Kita bincang. Ya, kita bincang. Harga berpatutan.

Dont worry, segala tok nenek emel, masuk dalam spam pun AKAN DIBACA hehehe.

Akhir kata, kalau rajin kita update lah ya sepanjang ho ho ho holiday nanti hikhikhik.



Doakan semoga semua berjalan lancar dan dipermudahkan Allah swt.
Amin

Me and my husband can't wait hehe.











05 February 2015

I Like M&M

Hai. Sapa suka chocolates ? Aku takdelah suka sangat. Tapi kadang-kadang kalau tekak teringin tu, beli gak la. Hehehe. 

Antaranya snickers. Tu peberet. Cuma tak selalu lah. Kang kene diabetes kang. Haaa. hehehe

Lepastu fav lain m&m chocolates ni. Biasanya beli yang plastik kaler dark brown tu. Takpun yang crispy. Kacang tak suka hehe. Pernah tengok flavour yang lain. Tapi macam takde je kat Malaysia ni. Sekali, tahun lepas nampak yang almond punya dekat Guardian. Alahai sodapnyaaa. 


Almond


Sedap ni. Tapi sekarang dah takde la plak. 
Digantikan dengan yang lain. 



Raspberry Flavour


Oh sedap. Ada rasa masam-masam raspberry tu. Warna pun menarik. 
Hihi minat lagi rupanya aku dengan pink colour hehehe

Peanut Butter


Ni paling sedap. Suka yang ni.
Gabungan rasa lemak masin peanut butter tu yang sedap tu.


Korang, pernah rasa? Korang suka yang mana?

p/s : Coklat tidak menggemokkan. :P



04 February 2015

Product Review : Hansaegee Sulfur Blackhead Suction Nose Pack

STICKY POST

SCROLL BAWAH UNTUK ENTRY BARU


Hai semua. 

Pertama. Nak tanya dulu.

Ada whitehead & blackhead tak kat hidung?

Kalau ada, mari sini ' Give Me 5 '! Hihi.

Eka pun ada whitehead lah paling banyak dekat hidung ni. Takut nak picit sebab nanti berparut pulak. Lagi-lagi kalau pakai kuku. Pernah juga pakai jenis charchoal mask. Tapi kurang berkesan sebab tak banyak pun blackhead & whitehead yang keluar.

Suami eka pula banyak blackhead dekat hidung dia. Memang geram je kalau tengok. Kadang-kadang terpicit juga. 

Kali ni mari cuba produk dari Hansaegee Nature pula. Ini adalah kali kedua eka review product dari Hansaegee. TQ Hansaegee. Love. :)


Memang berkesan untuk remove kan kita punya white head & blackhead ni. 

Hansaegee Sulfur Blackhead Suction Nose Pack berbeza dengan mask-mask yang lain. Ada dua langkah mudah untuk buang blackhead & whitehead yang degil ni. Yang bestnya dah buang semua whitehead & blackhead tu, siap ada pula Pore Stamping Serum untuk tutup liang-liang pori yang dah terbuka tu. Best kan?


Hansaegee Sulfur Blackhead Suction Nose Pack

1. Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack

2. Pore Stamping Serum

RM 37.00

Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack
Fungsi Sulfur Clinic Blackhead Suction Nose Pack ini adalah untuk membuang bintik hitam @ putih (Whitehead/Blackhead) dan juga sebum-sebum yang berlebihan di sekeliling hidung. Produk ini mengandungi sulfur dan arang yang sangat baik untuk pengelupasan serta dapat mengawal minyak berlebihan di hidung.
Pore Stamping Serum
Fungsi Pore Stamping Serum ini adalah untuk merapatkan kembali liang-liang pori selepas kita buang whitehead/blackhead tadi.
Mempunyai Ls-8865 yang dapat mengawal liang pori dari terbuka dan cepat terserap di dalam kulit.
Menjaga kulit supaya kelihatan lebih segar tanpa berminyak.
Membersihkan sebum berlebihan dan menjadikan kulit lebih tegang.
Permukaan kulit menjadi lebih halus dan berseri.

Best kan. Dah buang semua whitehead, boleh pulak tutup liang-liang pori kita yang dah bebas bintik putih hitam tu.

Terima kasih model hari ini hehe. Suami excited nak cuba sebab dia banyak blackhead kan. Hehe.

Cara pakainya, macamni. 

Mula-mula. 

1. Bersihkan hidung kita dahulu, kemudian basahkan hidung rata-rata.



2. Kemudian tampal dengan nose pack. Biarkan dalam masa 10-15 minit.



3. Kemudian. Tadaaaaaaaaaaaaa. Haaaa nampak tak tercabut semua blackhead tu. Kalau     picit ni. Gerammm.


4.Lepastu, cepat-cepat sapu pula Pore Stamping Serum.



Siapp.

Licin dah hidung saya. Thank you model. I labiuuu hikhik.




Bagi yang berminat, meh klik sini untuk beli macam-macam jenis produk 
yang sesuai untuk semua jenis kulit.

Klik sini : 



Instagram : Hansaegee Nature










Entry Pelbagai #Makanan

Hai. Alamak harini dah masuk opis balik. Aduyaii malas gile ahhh. Tapi tetapkan hati jua masuk opis. Lagipun keje 3 hari je kan minggu ni. Bila teringat keje 3 hari tu terus rasa macam semangat lipan bara. Kahkahkah.

Minggu baru ni kan cuti deret, kami balik ke Nogori lah jawabnya.

Sampai je umah mertuo, kebetulan abang ipar dan family pun ada. Meriah. Hehe. Petang Ahad tu kluar deting jap dengan dak apple. Kemaen, dating haha. Tengah dating mak mertua ajak makan luar malam tu. Lepastu siap dating zupp terus ke Port Dickson. 

Tempat makan kitorang malam tu dekat Samudra Ikan Bakar Hj Fared. Malam tu Pak Mertua bawa ikan dari rumah. Hobi pak mertua adalah memancing ikan laut. Memang fresh lah ikan siakap 2 ekor, ikan bawal cermin 2 ekor. Upah masak je lah kat kedai tu. Yang lain-lain macam ketam, pepahat,udang dan sotong pilih kat situ jelah hehehe. 

Sampai pukul 9. Makanan sampai pukul 11.00 malam. Best tak tunggu dua jam? Hahaha. :p

Orang ramai sangat malam tu. Tak buat reservation pun. Main rodah jo. Tapi lupo lak Isnin cuti, mestilah ramai kek PD tu ha. Nasibb hehe. Tapi lauk sume sedap. Jadi takpa aaa lambat pun. Hehehe. Sengkak perut aku.

Tapi ni bukan untuk makan 4 orang ya. Tapi 14 orang. Termasuk bebudak.


Disebabkan lapar, tangkap ala kadar je.
Alaa mencix la update pasal makanan ni.
Otomatik lapor. :P

Hari Isnin balik rumah mak ayah aku plak. Mak aku buat kuah rojak. 
Wife sepupu aku yang koje nun jauh di Sabah tu,
Mengandung dan mengidam nak makan kuah rojak. 

Next week sepupu aku nak ke Sabah, dia bawa lah kuah tu.
Aku pun tapau sikit semalam hehe. 


Sedapnyaaaa aihh. Balik keje ni repeat lagi lah hehe.
Dulu mak aku buat meniaga kuah rojak ni.
Sedapnyaaa.
Sekarang je mak aku tak buat
Bukan senang nak buat kuah rojak ni.
Prosesnya lama. Mak aku guna sukatan pun kira pakai 'KATI'
Tu pasal mak aku jarang buat dah. Kecuali ada tempahan
atau orang mengidam hehehehe


Semalam, otw balik rumah. Aku pekena lak Cornetto Royale baru.
Red Velvet tu. Auchh sedapnya eskrem ni uols.

Sebelum sampai umah, kita pi makan dulu.


Aku makan nasik lemak ayam goreng + telor gedik sebiji.
Sedap.

Harga RM 5.50


Dak apple makan Grilled Chicken Chop.
RM 10.00.

Ni pun sedap jugee.

Okey. sekian sahaja entry makanan pada hari ini. 

Hehehehe tatatatataa

Selamat menjamu mata.






02 February 2015

Cuti Tersepit Yeah

Hai semua.

I like cuti tersepit ni. Hehehhhhh. Esok cuti lagi. Hihi

Harini lakibini cuti. Balik umah mertua. Dari hari Sabtu lepak di Nogoghi.

Makan-makan. Jalan-jalan. Lepak-lepak.

Best. :)

Malam tadi plak makan seafood di Potdetsen bersamo FIL. Kenyang banget. Tapi subuh2 dah melapar. Hahaha.

Pagi ni pepagi dah menapak ke pasar Ampangan. Sombolih ayam.

Sementara tunggu ayam setel,kita poie brekpes kat tepi jalan ni jap.



Korang? Kojo ko arini?

Selamat bekojo yo. Wiwiwiwiwi