30 September 2015

Keunggulan Empayar Rizman Ruzaini di ZALORA

Hai semua. Selamat pagi. Kalau sebut Fashion Designer Rizman Ruzaini, mesti semua kenal kan. Lagi-lagi design baju dia yang fuhhhh gorgeous tu. Kalau dulu, mungkin kita mampu tengok sahaja design mereka yang cantik tu, tapi sekarang koleksi Rizman Ruzaini dah ada kar Zalora ! 
Ya, Zalora ! Zalora memang best. Sebab tu suka shopping kat Zalora, hehe. 



Industri fesyen di Malaysia telah memperlihatkan perkembangan positif yang cukup ketara dengan skala revolusi yang cukup untuk member impak ke atas bidang itu. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini kita dapat lihat seakan ada perubahan yang cukup baik dalam industri fesyen tempatan yang mana telah mengeluarkan pelbagai koleksi fesyen yang sangat menarik. Ini pastinya adalah datang daripada usaha para penggiat fesyen di Malaysia yang ternyata member kesan yang maksima.Selain daripada itu antara yang memainkan peranan utama adalah kesan daripada lahirnya ramai pereka fesyen tempatan muda yang berbakat.Kini antara label fesyen yang paling dikenali adalah duo terkenal Rizman Ruzaini. Dua orang anak muda yang berbakat ini telah bekerjasama yang mewujudkan label dengan nama Rizman Ruzaini.



Nama Rizman Ruzaini mula disebut ramai selepas kerjasama antara mereka bersama penyanyi tersohor Malaysia iaitu Dato’ Siti Nurhaliza beberapa tahun yang lalu. Sejak daripada itu nama Rizman Ruzaini semakin popular dan meniti di bibir para peminat industri hiburan dan fesyen di Malaysia.


Setiap koleksi baju Rizman Ruzaini untuk Siti Nurhaliza sentiasa menarik perhatian ramai. Busana indah yang membaluti tubuh penyanyi tersohor Asia  Tenggara itu juga selalu menjadi bualan ramai dan menerima pujian dalam kalangan pengkritik fesyen.


Rizman Ruzaini telah memperkukuhkan label mereka dalam pasaran sebagai antara nama besar dengan melahirkan pelbagai koleksi busana indah untuk para selebriti tempatan popular seperti Nur Fazura, Ziana Zain, Erra Fazira, Nora Danish dan ramai lagi. Selain daripada itu, koleksi baju pengantin Rizman Ruzaini juga merupakan antara yang paling popular!


Busana Muslimah Rizman Ruzaini juga mendapat perhatian para pemerhati fesyen antarabangsa dan terpilih untuk digayakan di pentas-pentas fesyen antarabangsa di luar negara. Kini anda juga boleh beli baju 
Rizman Ruzaini online 
yang ditawarkan di Zalora!
Cepat dapatkan koleksi yang cantik dari Rizman Ruzaini.

Happy shopping uols.
Jumpa lagi. 

23 September 2015

Demam

Assalamualaikum dan hai.
Nampaknya apak dan anak dah berdengkur. Mama blom lagi. Esok koje ehhh . Dua hari mc. Aku demam. Demam nak beradik ker apa? 

Ohhhhh tidak. Bagi Adra pandai jalan dolu hahah. 

Minggu lepas. Zara yang selsema. Menjangkit pada Adra. Adra demam. Pegi klinik suhu naik 38. Doc belanja pekena ubat montot. Kebah. Ubat selsema yg digeruni iaitu sterimar baby amat berkesan untuk sikecik tu. 

Siang sabtu jalan2. Ke Fabulous Mom Kajang. Mak rasa mak boleh jadi gila duduk dalam tu sebab semua mak nak beli. Parahhh. Nasib apak menjeling2 dan mak kembali normal.

So dapatla satu SSC yang mak mencari tu. Mak pilih Snugbaby. Nanti mak tunjuk ye. Hehe nampaknya Adra suka. Bagus anak mak. Kalau tak nanti apak marah hahaha. 

Balik dari Kajang, birasku serta mak mertua dan kak ipor datang Bangi beli barang roti. So, kami join ajak diorang makan2. Tak sempat singgah umah kami. Kejap je jumpa. Balik umah. Tekak aku tak selesa.

Bersin 800 kali. *perumpamaan je tau. Nak cakap banyak kali, sebut la 800 kali. Haha. 

Aku tewas. Terus hingus meleleh2.

Esoknya Ahad. Siangnya ke kenduri kawen officemate dak apple. Siap dapat isi goodies bag yg best. Iaitu pin tudung. Ohhhhh mak shukaa. Sebab pin tudung mak. Beli 10 ketul tapi tinggal 2 ketul :p 

Sapa macam mak. Kita seppp sepp tom tom skit hahaha.

Nak bli yg beso2 takleh dah. Adra ada. Kang dia suka tarik n nak bawa masuk mulut. Riso kot tertelan batu swarozki sangattt tu haha. Tu yg beli takde batu. 

Berbalik kesah demam. Time kenduri tu memang aku tak boleh blah. Hingus meleleh takda traffic light.

Balik umah. Aku surrender. 

Badan panas. Cek suhu 39.

Adoiyai lemah lemah. Alhamdulillah adra diurus oleh ayahnyaa yg best tu.

Dak apple beli sup ayam. Aku makan. 

Malamnya dak apple buat kat aku lemon socks. Sgt berkesan. Nnti try lah. Rendam stokin dalam air perahan lemon. Kool fever ditempeknya. Tepid sponging. Auhh lega. Aku mamai dah. Dan zzzzzzzzz.

Esoknya gi klinik. Suhu 37. Dapat ubat bf friendly. Mc.

Zzzzzzzzzzzz dah jom tido.

Selamat hari ray korban. Gambo takde tak best kn but entry. Nanti kita attach. Babayyyyyy

17 September 2015

Makna Nama Adra

Assalamualaikum.

Harini nak cerita pasal nama baby pulak. Mana tahu jadi inspirasi atau ada nama yang sama. Kita boleh buat #tag dengan nama #gengAdra hehe. Haritu ada jugak yang bertanya, apa makna Adra ni. Jarang orang bernama Adra kata mereka. Tapi rupanya, ramai je nama Adra hihi. Masa pegi Legoland tempo hari, ada satu family ni tegur. Mereka makan sebelah kami. Dia tanya, apa nama baby uols ni. Dengar macam Adra. Kitorang kata ha ah Adra Safiyya. Dia senyum, rupanya anak dia pun Adra. Tapi Adra Alisya tak silap, 3 tahun. 

Haritu, masa tu baru pregnant aku di add masuk dalam group Nama-Nama Indah Yang Bermakna di Facebook. Suka pulak masuk group2 mak-mak ni ni. Kat group tu, ada  Prof, Ustazah dan admin-admin yang banyak membantu. Mereka refer mukjam @ kamus dan kepakaran Ustazah2 di dalam Bahasa Arab. Scop dalam bahasa Arab sahaja.

Sebenarnya ikut kepada parent untuk menamakan anak2 mereka dengan bahasa apa pun asalkan ianya ada makna yang baik dan tahu origin word nama tu.

Aku sebenarnya banyak nama yang dah disenarai pendek. Yang kelakarnya tu, masa awal-awal pregnant, rasa macam baby boy ni. Tapi sibuk cari nama baby girl. Cari dalam fail, dah siap cari, bagi plak dak apple pilih. Dia suka nama yang mana. Akhirnya dia pilih nama Adra Safiyya. Aku pun suka nama tu. Hehehe . Bila scan, girl. Ohh bubuh lah nama kita pilih tu. Terus panggil nama tu bila usap perut hehe.

Maka, terhasil nama ni.


Rupanya, baru aku tahu Uwan yang jaga dak apple masa kecik, namanya Sapiah. Kan dekat-dekat dengan nama Safiyya. Agaknya sebab tu dia pilih nama ni kotnya. Tapi aku memang berkenan nama ni ehehehe.

Skarang ni hari-hari tengok nama kat situ, semua menarik. Maknanya semua indah. Tapi masalahnya, belom mengandung lagi anak nombor 2. Hahahahahahaha :p Sibuk je kan aku nak cari nama lagi. :P


Apa nama baby2 korang? Meh la share nama anak-anak korang. Mesti sedap-sedap kan. 

Terima kasih semuaaa. Jumpa next entry. 





15 September 2015

Misi Mencari SSC

Assalamualaikum.

Bila dah jadi emak-emak ni, asyik la mencari barang-barang bayi. Macam-macam benda rupanya hahaha. So, slow2 belajar dan cari info-info sikit.

Salah satunya, selain daripada stroller, Soft Structur Carrier (SSC) juga menjadi kepentingan lagi-lagi mak bapak suka berjalan. Adra dah hampir 7 kg dah pepaham jelah ya tangan mak rasa sado sangat. Hahaha. Bergilir dengan ayahnya. Tapi ayahnya lebih suka bawa handbag dan beg-beg. :p

Aku dah beli stroller. Mula-mula kalau ikut kehendak, cantiknya Quinny tu. Cantiknya *_*
Smartnya kuinin tu. Ouhh lawanya warna merah tu. Hehehhh.

Tapinya, husband kata. Untuk permulaan, apa kata kita beli yang harganya tak terlalu mahal dan tahan. Kita pun tak tahu anak kita nak duduk lama2 ke tak dalam tu. Hahaha. Test dulu. Kebetulan Stroller Graco Evo Mini ada diskaun, maka ayahnya belikan Adra stroller Graco Evo Mini tersebut. Harga RM 500.00++. Suka stroller tu. Nampak tegap dan ringan. Aku pon boleh angkat n buka tutup stroller tu.

Setakat ni Adra taknaknyer duduk lama2. Macam anak orang lain gak yang taknak duduk lama-lama. Hahaha. Kalau dia tidur je, taruk kipas. Lama la dia tidur. Kalau tak. nangislah minta angkat.

Ada orang add dalam group Malaysian Baby Wearers. Banyaklah info dapat kat situ. Macam-macam jenis ada. SSC, Ring Sling, Mei Tai etc. Bermacam-macam jenama jugak aku kenali. Antaranya Cuddle Me, Pognae, Ergo, Boba, Tula, Neezaneedles, Jumpsac, Tugeda, Snugbaby,Andrea( Tak Approve di Malaysian Baby Wearers), Lenny Lamb dan macam-macam lagi. Harga pun not bad. Kena menabung nih hehehe.



Aku teringin jugak nak belajar melilit2 tu tapi aku tak tahuuu hahaha. Kena belajar ni. Nampak kemas je mak ayah yg pandai ikat2 dan lilit tu. Poor me. Huhu.

Setakat ni aku berkenan dengan design NeezaNeedles. Tadi dah emel ke NN tu tapi owner n husband akan pergi menunaikan Haji. So, katanya 15 October dia akan open slot. Okey tunggu dulu lah kot hehe.

Nak cari SSC ni kena cari yang bersesuaian. Bukan nak cari yang menarik je tapi kena ada ciri2 keselamatan yang baik. Bersesuaian dengan berat baby, umur baby dan jugak mak ayahnya jugak.Posisi baby. Baby selesa ke tak. Tak terlalu panas, material yang bagus .

Hati2 memilih SSC, ada yang FAKE jugak. Banyaklah info. Aku masih belajar dan belajar ni.


Bila tengok orang bawa anak macamni,
kita pulak yang rasa sakit.
:(



Jom, cuci mata tengok SSC. Teringin nak beli pink colour. Ala2 gegel tapi kena fikir jugak. Nak guna untuk adik-adik Adra. Mana tahu boy ke kan. Cehhwaahh hahha adik Adra. :p
Terfikir gak kot kang beli pink ayah adra segan nak pakai pulak. Hahaha.

Yang ni Local Brand.
















CUDDLE ME







TULA





BOBA






Okey tu je. Yang lain korang boleh google.

Banyak kan yang menarik.Ingat nak test drive dulu SSC yang mana sesuai untuk aku dan yang penting, Adra selesa kat dalam tu. Penah jugak minta bibik kak ipar yg asal dari Indonesia ajar aku gendong tapi aku tak pandai2. Hahaha. Tak sekemas yang bibik buat. Aduh bik. 

Korang, meh la share SSC apa korang guna. 

TQ kak Tina sebab selalu melayan pertanyaan eka pasal SSC ni. Hahaha. Banyak yang tak tahu. 

Babai








07 September 2015

Bingka Ambon

Hai, pulun lah publish banyak entry. Esok update lagi haha.

Semalam pakcik aku bagi ole2 dari Indonesia. Dia baru balik dari Medan. So, aku pun teruja lah nak tahu ape benda ni.

Pernah tengok tapi lupa namanya.

Google. 

Ohh bingka Ambon


Ni la rupanya bingka ambon ni.
Kat Medan panggil Bika Ambon.

First time tengok dan rasa.
Dalamnya macam honey comb.

Rasanya yang ni perisa pandan kot sebab warna hijau skit,
lepastu ada rasa serai dan daun limau purut.

Sedap.

Aku suka. Hehehe.

Korang pernah rasa bingka ambon?



Pantang

Hai.

Ni nak cerita pasal pantang.

Aku ni memang kuat pantang.

Tapi pantang nampak ! Hahahah
Hehe takdela. Memang pantang lagi. Takut. Body nak pakai lama. Memang kadang2 kita try n error. Tahla aku takut gak kekadang.

Baby memang okay. Tapi kadang2 mak dia yang tak ok. Mak kena pantang lama. Sebab badan kita ni berbeza-beza. Ada yang tahan, ada yang tak tahan.

Semalam, tengah duk belek-belek Adra, husband yang tengah study kat tepi katil tetiba whatsapp.

Eh-eh dak apple ni. Duduk sebelah pun nak whatsapp jugak. Macam penting sangat.

Aku pun buka.

Nah, ini dia bagi.



Dia highlight tu, yang bawah sekali tu.

Ais dengan laksa.

Tu memang fav aku. Tapi laksa aku belum sentuh lagi.
Takut makkkk. Aku boleh tahan lagi yang tu.

Sekarang memang aku masih jaga makan lagi.
Makanan berangin macam pulut, ikan berbisa aku tak berani lagi.
Sayur pun tak semua aku makan, contohnya kangkung, kobis pun tak berani.
Aku makan sawi. Sawi bunga tu la ditelan. Sedap. 
Banyakkan susu jugaa.

Dak apple beria suruh pantang ni bukan apa,
pernah sekali tetiba badan aku seram sejuk.
Macam nak menggigil. Tapi tak gigil. Sejuk hangat camtu.
Masa tu baru 3 bulan lebih kot.
Aku makan nasik dagang. Sikit je. Nak rasa.
Tapi kan beras tu ala2 pulut jugak.
Apa lagi, memang sakit sendi semua lah.Bentan kot.

Call nenek, call mak bidan.
Terus buat macam pantang balik. 
Minum kopi o panas, rambut sanggul tinggi. 
Pakai stokin n pakai sweater.
Start dari situla, aku berjaga2.
 Tu takut tu. Sayang badan uii hehe

Bab ais tu, kadang2 aku terbabas jugak.
Baru nak minum, dak apple dah warning.
Jangan minum banyak!
Dah. Tarik cawan.Tapi lama kot pantang ais.
Ni baru mencuba hehehe. Sikit jela.

Hahaha. Yela kadang-kadang panas tu. 
Hausnyaaa. Rasa tak puas kalau tak pekena ais.

Terbabas sikit tu takpela kot. 
Sebab masuk dalam perut dah. Hahahahahahaha............

Apa2 pun tengkiyu sangat dekat dak apple sangat ambik berat apa yang masuk dalam mulut aku.

Ingat anak ma. Jangan ikut tekak kita.
Tu je aku ingat. Mak aku pun kalau dia masak benda berangin. Memang aku tukang tengok jela. Cium bau pun takpa.


p/s : Minum air banyak2. Cuaca panas dan kering betul sekarang. Tatataaaaaa

Korang, pantang lagi tak?



Percubaan Buat Puree

Assalamualaikum dan hai semuaaa.

Selamat hari Isnin. Takde istilah monday fever harini muahahaha. Pagi tadi si kecik Adra pukul 5 pagi dah bangun. Aiyoo ayah dia tu, suka betul nyakat anak dia. Dah terbangun sikecik tu sampailah turn mama nak pegi kerja. 

Sekarang Adra dijaga oleh adik aku ngan mak aku. Lega la mereka nak jaga. Alhamdulillah. 



Adra dah nak masuk 6 bulan. Aku mula introduce dia dengan solid food walaupun Adra macam dah ready nak makan masa 4 bulan lebih. Tapi aku sabar je dulu hehe. Bagi dia susu ibu. Aku ada masuk group di FB. 

Nama group tu 'Homemade Baby food & Information'.

Banyak info dan resepi-resepi yang aku dapat kat sana. Seronok pulak tengok bermacam warna puree tu. Ada orang kata, tak payah nak ikut sangat. Kot kita tengah makan, suap-suap je sikit apa yang kita makan. Aku sebenarnya tak berani nak sumbat-sumbat sebab takut hahaha yelah takde pengalaman kan. Dulu kita masa belum kahwin pun ada jugak nak tersuap anak orang, tapi tak berani la nak suap betul-betul.


Jadi, aku baca jela info-info. Info tentang 4 days rule jugak. Untuk menentukan baby kita ada allegic ke apa. Ada yang kata bila baby dah 4 bulan, boleh mula bagi. Ada yang kata selepas 6 bulan. Ada yang kata kalau dah ready nak makan, boleh bagi dah. Kalau ikut mat salleh, mereka start bagi masa 4 bulan. Aku macam, emmm takpalah dah nak dekat 6 bulan nanti boleh cuba. Memandangkan Adra macam dah ready, so aku try. Kalau ikut orang tua-tua, mereka dari dalam pantang lagi dah bagi baby makan. Kuat kan orang dulu-dulu. Aku ambil contoh opah aku. Mak ayah aku lah. Dia kata selepas je pantang, ayah aku dah makan pisang lenyek. Aku macam haaaaaaaa? Awalnya. Terkagum kejap. Hehe. 

Kalau nenek aku pulak, mak kepada mak aku. Katanya anak-anaknya termasuk mak aku, makan bubur nasik blender selepas je dah 2,3 bulan. Aku terkagum lagi sekali. Memang kuat baby dulu-dulu. Ada juga yang bagi air beras. Air beras yang sedang menggelegak. Sejukkan kemudian bagi baby. Aku takut sebab banyak terbaca. Memang baby akan kenyang selepas makan, tapi usus dia yang kecik tu mesti berusaha nak hadamkan makanan-makanan tersebut. Tapi tu cerita orang dulu. 


Ni antara puree yang aku buat :,


Puree Pir
Puree Apple
Puree Pumpkin

Puree pertama aku cuba adalah puree pisang. Ada pisang kat rumah. Maklomlah mak bapak Adra penggemar pishang. Muahaha. Anak pon suka pisang. Aku blend pisang kemudian campur ngan my fresh milk hehe. Nampak sedap. Adra sukaaaa. hehehe.

Kemudian aku try plak bagi puree pir. Okey lepas. Adra suka. Tadi adik aku bagitahu. Adra tak suka puree labu. Ditolaknya. dijuihnya bibirnya hehe. Adui anak. Puree labu tu la sedap. Lemak. Macam makan lepat labu plak hahahaha.

Kemudian adik bagi puree apple. Ok dia suka.

Lepasni nak ajar puree lain plak. Lepas tu boleh la makan bubur nasik pulak. Banyak jugak resepi best-best dalam group tu. Tunggu masa nak try. 

Nanti mama nak belajar buat biskut baby pulak. Hehehe

Ada tips2 lain mommy? Ada info masa anak mula2 makan? Meh la share dengan sayee.




02 September 2015

Part 1 : Adra ke Legoland Malaysia, Johor

Hai semua, sambung semula cerita Legoland.

Tapi gambar jela banyak. Bertabah jela korang tengok hehehe. 

Seperti yang sedia maklum, ecewahh haha ni last minute punya plan. Ingat nak balik Negeri Sembilan je ke umah mertua. Tapi pakej berjalan. I follow. Cuti-cuti camni walaupun balik hari je tapi best. Masing-masing enjoy.

Walaupun Adra kecik lagi tak pandai main. Sebab tiket free, jadi biarlah mama ayah uwan ngan maksu yang main hahahaha.

Sampai Legoland pukul 12.30 pm. Masuk terus lah.

Harga tiket seperti berikut. Untuk keterangan lanjut, KLIK SINI.


Selamat menabung. Nanti Adra besor kita repeat lagi hehe.
Pastu kan ayah, kita pegi USS tauu hihihi


Yayy yippee. Walaupun saye ni tak tahu apa2 lagi,
nak main ke apa. Tapi tiket free, mama kata rugila saye tak join sekali.
Muahahaha.

Ni kat Medini Mall. Kat bahagian luar Legoland Malaysia.
Ada pameran doodle kat situ.


Pintu masuk.
Jommmm masuk.
Cuaca hari tu tak berapa panas sangat.
Kejap mendung kejap panas.
Tapi okeylah, tak panas sangat.
Legoland ni banyak section dia. Tapi aku tak sempatlah nak explore satu2.
Lagi dah beranak kecik ni. Tengok map pun sekilas lalu saje hehe



Nanti kita boleh tidur kat hotel ni.
Next time okay sayang. Bila awak dah pandai main Lego.
Ni pandai main air liur je. Hahaha


Haruslah ada wefie anak beranak.
Mama dah ada kawan la kalu nak selfie. 
hehehehe.


Adra terpegun dengan pakcik ni.
Kalau nak tahu, patung ni berbunyi.
Bunyi berdengkur. Makin lama makin kuat dengkurnya.
Mesti Adra tertanya2, macam bunyi ayah berdengkurlah.
Hahahahahaha.

Sampai-sampai je kami naik train.
Saje je, malas nak berjalan sebab baru sampai hahaha.
Tunggu train dalam 15 minit, pon ponn.


Yayy keretapi dah sampai. 


Jommmm jalan. 


Alaaaa anak mama sedappp die tido kome.
Tak sedar2 dia nyenyak tidur dalam tu.


Pusing-pusing sekitar legoland
tapi takdela semua tempat.
Kawasan yang ada rel ketapi je. Hehehe


Lama jugak tak naik keretapi macam ni.
Last pegi Zoo. Entah berapa taun lepas tah. Hehe.


Lalu kat Boating School
Ouhh dak apple nak naik benda alah ni.
Jom ma, petang kang redup kita naik.
Aku okey je. Hahaha mak pak yang teruja hahaha.


Siap ada driving school.
kalau ada orang tua punya aku nak join tapi budak2 je bleh la.
Hahaha

Surau pon senang nak pergi.
Ada 2 dalam tu. 
Nampak patung lego wanita bertudung dan lelaki berbaju melayu,
ha situlah suraunya. 


Pic Source: Klik


Lepas jalan-jalan, eh lapar pulak. 
Kita cari restaurant. Banyak restaurant dalam ni.
Tapi kami pilih restaurant yang ada nasik.
Haih tekak orang melayu ni payah kalau tak bernasik. Hehe.


Maaa lapar maa.Hehehe acah-acah je kan Adra.
Padahal Adra belom makan lagi.

Kat sana banyak juga pilihan restoran dan makanannya.
Ada pizza, muffin dan macam-macam lagi. 


Kami ke Market Restaurant.
Macam-macam ada dalam ni.
Ada chicken rice, briyani rice, fish and chips etc


Aku pilih nasik beriyani ni.Walaupun harga tercekik.
Set Combo ni harga RM 28.00

*_*

Berpinar gak mata ni memandang eh tapi ape nak buat, lapor.
Nasib baik sedap. Ayam lembut. Kuah sedap.
Alhamdulillah, burppp.

*Mohon Legoland buatla diskaun sikit yer. 
Hahaha.

Dah makan, kami tengok show pulak.
Lego NinjaGo Live

Kat sebelah Market restaurant tu jer.


Cute kan building ni.
Adra suka tengok kalau berwarna warni ni.


Best.


NI masa show.Show ni setiap satu jam skali ada.
Kena masuk awal tau. Dalam 10 hingga 15 minit show bermula.
Masa show ni dalam 20 minutes.

Ada budak-budak baya Adra yang nangis.
Takut kot sebab kadang-kadang kluar bunyi kuat hihi.
Kalau babak ada angin, kita rasa sekali angin tu. Macam tengok 4D.
Jap lagi kita cerita pasal Show 4D yer. 


Yayyy dah tengok. Adra suka.
hahaha padahal Adra tak faham pon. 
Mata tak berkelip tengok patung ninja tu.

Jalan-jalan lagi, kami nak main pulak. 

Kami ke Beetle Bounce.


Gayat wei naik ni walaupun takdela tinggi mana.
Bila dah dibounce tu, rasa nak tercampak hahahaha.
Aku naik bertiga la ngan dak apple ngan kak ipor.
Tapi tak nak ah tempek gambar hahahaha. 


Bila dah kena lantun, nak tergelak pon ada.
Aku ngan dak apple kan acrophobia kekdahnya hahaha.
Takut pada ketinggian :p Gayat tauuuu. 

Tapi rasa nak naik lagi hahahahahaha.
Next visit lah ya. 

Bila jalan-jalan, nampak orang pegang botol ni.
Mak mertua ngan biras ada beli minggu lepas.
Siap kirim lagi beli botol ni. Aku pun macam nak. Hehehe


Menarik kan. Siap boleh pilih air apa nak taruk dalam tu.
Kalau nak refill. Tambah la RM 5.00 kat mana-mana stall yang ada jual air.
tapinya jangan lupa bawak air mineral sekali.
Diorang takde cek pon beg kita hehehe.
nak lagi best, bawakla makanan sendiri.
Kudap2 sendiri. Sebab mahal kan.
Eskrem magnum 7 hengget, Eskrem hijau ade vanilla tu 4 hengget haha.
Baik beli kat luar.
Kat Mall of Medini tu banyak restoran ngan kedai2.
Beli dulu sebelum masuk


Tadaaa. Mama dapat botol.
Ice Lemon Tea. Sorry Adra. Awak tak bole minum.
Hikhikhikhikhikhikhik
Sian anak mama terliur. Jap lagi minum shushu yer.


Hahaha masam muka anak mama ni tak dapat air botol slim tu.
Ayah acah-acah dia pun dia masam je.
Dengan seluar pendek sebelah, asyik ditariknya.

Aku nak salin-salin and susukan Adra.
Masuk ke Baby Care.
Besar. Selesa.


Ni lah baby care.
Macam-macam ada dalam ni.
Sesuai untuk anak-anak berehat, mak pon nak berehat. 
Nak tukar baju ke apa ke, nak air panas, nak warmer pon ada.
Macam biasa, Men not allowed sebab ada tempat breast feeding


Cutenyer. Adra bukan nak nyusu sangat.
Dia seronok pandang kiri kanan.
Hihi 


Masa ni takde budak2. Aman je la dalam ni hehe
nasib tak terlelap. Ayah Adra ada kat luar pintu baru kami keluar.


Selesa.


Yayyyy happy dah mama. HIhihihi.

Dah siap, mama nak gi main lagi. 
Kami ke sini.


Naik train dalam terowong tu.
Dua orang je boleh naik. Lepastu tembak-tembak untuk dapatkan point.
Aku dapat 1200 point je. Dak apple dapat 15000. 
Jenuh dia gelakkan aku. Adoi hahahahahaha.
Ala gambo dalam tu takde la. Dalam tab. Malas nak transfer haha.


okey, akan bersambung. Buibuibui