16 February 2016

Baju Menyusu Mumsluv Terbaik!

Assalamualaikum dan hai semua.

Bagi mak-mak menyusu, mesti anda semua perlukan baju menyusu kan? Termasuklah Eka juga. Sejak dah jadi mak-mak menyusu ni, memang setiap kali nak beli baju ke nak beli dress ke mesti siasat dulu. Ecehhh hehe. Siasatla sama ada breast feeding friendly tak, dress ada zip depan tak, blouse ada zip atau butang tak kat depan. Bukan je perlukan yg bf friendly malahan wudhuk friendly juga. :)

Pentingnya baju yang kita pakai ni jenis nursing friendly sebab kita boleh susukan anak dengan aurat yang tertutup dan memudahkan juga untuk beri anak minum susu. Bayangkan kalau tengah berjalan, tetiba anak nak menyusu. Boleh lari kejap ke Nursing Room atau guna Nursing cover, baju pulak dah memang senang untuk menyusukan, kan lagi senang.

Cari punya cari eh berkenan pulak tengok baju-baju menyusu kat Mumsluv ni.
Serius wei cecantik semuanya.

Sapa cakap mak menyusu tak boleh nak berfesyen? Itu semua dusta belaka. Haha. Mak-mak menyusu skang pon macam mak-mak normal yang lain. Nak baju design yang cantik, berkualiti, jenis kain sedap, paling penting senang nak menyusukan anak.

Sekali imbas pun orang tak perasan ni baju menyusu.
Material pun memang selesa sebab daripada heavy chiffon yang berkualiti. Jenis tak ikut cutting,memang loose cut.

Dan paling penting, takpayah iron susah-susah.Minimal iron je siap zup zap dah boleh keluar pegi jalan ke pegi kenduri kahwin ke hehe.




Fuhh menggoda semua design terbaru.
Juling kejap.



Nursing dress. 
Cantik. Warna dia pun cantik siap ada lace kat tangan.
Sopan dan paling penting bukan nursing friendly je tapi wudhuk friendly tau.


Cantik kan corak bunga ni.
Dress ni antara design terbaru Mumsluv keluarkan. 



Nursing Blouse.
Eka suka pakai blouse.
Memang cadang nak beli blouse lagi ni.
Hehe senang nak berjalan kemana-mana guna nursing blouse.
Dugaan. Dugaan tengok blouse menarik ni.


Nursing Kurung dia omg lawanyaaaa.
Tergoda kot.
Sekali imbas macam kurung biasa je tapi rupanya nursing friendly.
Dahla cepat sangat out of stock.
Lepasni kena bertapa depan pc kalau MUMSLUV bagi date nak post baju baru.
Hihihihi.


Menarik kan korang. Bila adanya baju-baju menyusu macam ni, sekaligus dapat menarik minat ibu-ibu menyusu untuk meneruskan lagi penyusuan untuk bayi sehinggalah mereka 2 tahun. Macam eka pun, bulan depan genap setahun dah perjuangan menyusu ni. 

Menyusu badan nampak mudah tapi hati kena kental. Kita perlukan sokongan supaya kita lebih bersemangat lagi. Lagi-lagi ibu bekerjaya, ibu yang EPMOM ( Eclusive Pumping Mom) yang memerlukan kekerapan mengepam. Bila adanya kelengkapan penyusuan seperti alatan pump, cooler bag, plastic and bottle storage termasuklah baju menyusu, hormon oxcytocin iaitu hormon gembira ibu menyusu menjadi semakin meningkat. Haaa nampak macam pelik kan hehe.

Jangan tak percaya, hormon yang membuatkan ibu gembira akan membuatkan susu yang keluar juga menjadi lancar. Hihihi. Sapa mak menyusu mesti tahu benda ni haha. Dapat baju lawa, hati gembira. Pump pun banyak hasil. Mind set is the key in breastfeeding.

Mak-mak menyusu mehla cuci-cuci mata kat Mumsluv ni. Terbaekk.



Instagram: mumsluv
Facebook: mumsluvexclusive
Website: www.mumsluv.com

Happy shopping uols.

Ha ni ada info lagi.
Bestnyee.

Pada 26-28 Februari ni ada di KLCC sale sampai 60%!
Bulat-bulat biji mata iols okeyy.
Grrr hehe

Siap ada lucky draw lagi tuuu.
Wowwwwww hadiah tv flat screen


Jommmmm kita pegi bangggg. :p



2 comments:

Khamsi Abdullah said...

boleh share kat wife saya info ni.

cik violet said...

cantik2nya semua baju :)