11 March 2016

Baju Kurung Moden Terkini dari ZALORA

Hai semua. 

Baru-baru ni Zalora ada update pasal Baju Kurung Moden. Memang seriusla cantik sangat.

Sekarang ni kalau kita tengok, banyak trend fesyen Muslimah dalam pasaran kan. Tak kira butik offline atau online, semuanya menarik dari segi design dan material. Paling membanggakan fesyen Muslimah ni sampai ke peringkat Antarabangsa. Memang bersungguh-sungguh sangat usaha pereka-pereka fesyen Muslimah ni. 

Kalau kat Malaysia ni, trend fesyen Muslimah rasanya dah sebati dalam kalangan pembeli. Cuma dulu tak banyak pilihan yang ada kan. Sekarang ni lebih banyak pilihan dan seiring dengan trend semasa. Lebih moden, lebih style tapi masih sopan.


Cantik tak yang merah tu? Cun kan


Baju yang paling popular dah tentunya baju kurung, baju kebaya, jubah, dress, kaftan. Baju kurung rasanya masih mendapat tempat dan menggungguli carta sebab baju kurung sangat-sangatlah cantik. Walaupun ianya baju tradisonal, apabila ia mendapat suntikan moden, memang cantik dan nampak ekslusif. 

Peplum memang selalu mendapat permintaan sampai sekarang kan.


Setiap negara ada jenis pakaian tersendiri, sama juga macam kita di Malaysia. Walaupun kita berbilang kaum, tapi rata-rata mesti ada satu koleksi baju kurung dalam wardrobe. Suka tengok tak kira kaum, tetap pakai baju kurung sama macam orang Melayu kita. Sangat terbaik. 

Kenapa agaknya baju kurung sangat popular dalam kalangan kita rakyat Malaysia ni? 



Antara faktornya dah tentulah sangat SELESA digayakan kemana sahaja tak kira ke pejabat,  majlis keraian, majlis formal atau tidak formal. Kalau materialnya daripada cotton lagilah selesa. Nampak ekstra ayu dan mempunyai ciri kemelayuan.




Moden tapi masih mengekalkan ciri-ciri kemelayuan.


Paling menarik, di Zalora dah ada Baju Kurung by Tunku Tun Aminah.

Memang menangis la tengok design sangatlah cantikkk uols.


Jadi, apa tunggu lagi. Raya dah nak dekat hehehe.
Boleh la cuci-cuci mata kat Koleksi Baju Kurung Moden Terkini

Memang Terbaik.

Jangan lupa ya. 
Happy shopping uols









1 comment:

idzwa kamaruddin said...

cantik nyer!!!! nak terjah zalora srkg!!