15 March 2016

Make Up!

Hai.

Kalau ada anak perempuan, mesti suka perhati kita mekap kan.

Adra ni tak tahulaaahh nape excited sangat kalau nampak beg mekap aku. Banyak benda boleh dimain agaknya. Dikoreknya bedak aku, dicampaknya lipstick sampai patah haha. Blusher hancur jadi serbuk kena baling ke dinding dan macam-macam lagi. 

Selalu kalau nak keluar, time mekap tu cepat je dia datang dan rampas beg mekap aku tu.
Sambil tu tengok-tengok mama. Rupanya dia perhati je mama.

Pakai bedak. Pakai blusher.

Big Smileys








Tenyeh dik tenyeh hahahaha.

Pastu ayah pun tukang gelak jer.

Time macam ni seronok main ngan dia. 
Tapi kasar jugak anak dara ni.
Selalu tarik telinga dan cubit-cubit pipi orang hehehe.

Tunggu la beso skit nanti, mama mekapkan kamu Adra ahahahahaha.




4 comments:

Inani Hazwani said...

Adra dah setahun mommy, nak lah praktis pakai mekap. Hihihi :D

Khairunnisa' JM said...

Awww! I live with my niece and nephew. Anak dara sorang tu pon pantang tengok beg makeup kita. Nanti pandailah dia buat ayat pujukan... supaya dia dapat grab my things and guna.

Kids. Gitulah... want to try something new, kan?

Nisa'

Siqah Hussin said...

Kalau dah namanya anak perempuan. Mekap tak boleh dipisahkan :)

Yana MIB said...

dia curious tu...zafirah pn camtu dulu...now dia x heran dh tgk mama mekap..kdg tu ada gak dia mintak tepek bedak and eye liner kt muka dia..akk je malas takut kulit dia rosak...haha budak kan kulit dh cantik licin xyah tepek apa pun mmg dh comel...huhu