28 March 2016

Review MaMom Milkbooster

Hai.

Haritu aku ada update pasal Mamom Milkbooster kan. Klik sini untuk baca.

Sejujurnya aku memang kurang suka makan milkbooster sebab tak semua sama hasilnya. Ada yang makan, tapi jadi milk killer. Ada yang makan, memang betul-betul jadi penambah susu. Jadi aku amat hati-hati bab ni. 

Tapi, selepas aku cuba MaMom Milkbooster ni, aku suka. 

Pertama, sebab memang nampak hasil tuaian aku meningkat.

Pada permulaan selepas bersalin, memang hasil banyak. Sebab demand tinggi. Adra kuat menyusu. Bila makin besar dalam usia Adra 8 bulan lebih, demand mula kurang, memang sangat LOW YIELD. Berbulan tau! Sekali pam 2 oz. 3 kali pam, dapatla 6 oz. 

Memang sedih je time tu. Ye, aku paham dalam penyusuan ada turun naiknya. Susu yang keluar berkait rapat juga dengan MIND SET. MIND SET adalah Key Utama dalam penyusuan susu ibu. Bila aku stress tu, mempengaruhi hasil susu aku. Dak apple la paling banyak bagi semangat selain daripada group bfmembers. Husband memang main peranan la dalam hal sokongan ni.

Dia selalu cakap, mama pam la lagi susu. Kata susu dah kurang kan. 

Pam,pam, pam tanpa jemu,

Ubah menu makanan, makan yang bersup,berkuah. Kemudian dapat plak cuba Mamom Milkbooster ni. 

5 hari aku cuba. Sekali pam dapat 4-5 oz! Waaaaaaaaaaaa aku suka, Alhamdulillah.



Bestnya Mamom Milkbooster ni.
Sedap. Nak makan pon senang.
Kunyah-kunyah je. Setiap pagi tu sebelum breakfast, kunyah-kunyah 2 biji.

Rasa sedap.

Kandungan tablet ni antaranya ada susu kambing, halba, habbatussauda, kurma,halia,
spirulina,


Lagi sedapla nak kunyah-kunyah hehehe. 


Alhamdulillah bersyukur susu kembali pulih. 
DIsaat aku buntu nak makan apela nak kembalikan hasil susu ni.
Akhirnya terjumpa MaMom Milkbooster ni.


Sapa yang nak cuba, boleh cuba.

Mind set mesti positif tau. 
Minum air suam banyak-banyak, consume MaMom ni secara konsisten. 
InshaAllah ada rezeki kita

jom follow instagram ni:

@mamom_tambahsusuibu
@mamom_tambahsusuibu
@mamom_tambahsusuibu
.

ataupun boleh je order direct terus 
Whatsapp 019 372 1966

#mamom
#mamommilkbooster
#mamomappreciateMOMS
#Mamomsupportbreastfeeding











1 comment:

orked violet @ SYA said...

skrg byk milk booster kan. Sya kdg2 susu drop tp xleh nk amik milkbooster sbb klw amik confirm B engorged. nanges. so pasrah je klw drop like dmm ke, period ke, etc.