26 April 2016

Kurma.. Cinta

Assalamualaikum dan hai.

Dalam kehidupan berkahwin. Kadang-kadang benda kecil pun bermakna. Tak perlu benda yang besar dan mahal untuk menghargai pasangan kita. Walaupun tengah makan roti yang sedap, tapi sebab teringat kat husband. Tinggal sikit bagi dia rasa. Holohhh sweet angat aih. :p :p :p

Aku selalu makan kurma. Jajan setiap hari lagi-lagi masih breastfeeding. Kurma ni kadang aku carik dan taruk dalam susu kambing. 

Setiap hari Jumaat, dak apple akan belikan aku sebungkus kurma kat tepi masjid semasa pegi Solat Jumaat. 

Balik je dah nampak plastik oren. 



Kurma yang penuh khasiat.
Untuk anak sekali.
 Carik-carikan kurma dan letak dalam botol air masak Adra.

Thanks sebab ingat ke saya. 

Sekian, entry pendek harini.

Takde mood menulis tapi mood blogwalking jewww 




11 comments:

idzwa kamaruddin said...

sedap..makanan sunah ;)

Fieda Redzuan said...

hihi kan.. kadang benda kecik2 je boleh buat kita ingat kat someone.

Siqah Hussin said...

Betul eka :) Benda kecik pun boleh memberi makna yang besar untuk kita. Rasa diri dihargai je, dan membuatkan kita sentiasa ingat pada pemberi :)

udez huda said...

So sweettt la..rasa nak kencing manis dah hehe

Inani Hazwani said...

Sedapnya kurma :)

♥TheOnlyFarah♥ said...

Hai eka lama tak singgah sini jugak..hehehe.. Akak pun suka kurma.. Tp suka time bulan posa jer...hari2 biasa xrasa nk makan pulak..hehehe

umi adam faris said...

sedap... kurma kena ade kat rumah. sentiasa kena ade. tak de kurma kat rumah ibarat takde makanan dalam rumah.

saya suka campur dengan esp kurma ni. blend jerr hehe pastu ngappp!!

wahida said...

amboiiii, mmg sweet angat2 ni...
comel je eka ni tau!

eima said...

BGSNYE AMALKAN MKNAN SUNAH JGN TGU BULAN PUASA BR NK MKN KURMA

orked violet @ SYA said...

alo suwitt potong kaki! hahahahahaha

ok la.. tp kite org pmpn mmg senang touching bende kecik2 kan. sbb tu xpaham asal ade yg post pompuan complicated! tetibe. hahahaha

sya mimie said...

Sdap kurma.. Dulu suka mkn bnyk2, 1 thap muak pula x lalu. Hehe