03 May 2016

Jalan-Jalan Zoo Melaka

Hai. Selamat pagi. 
Ingatkan hari ni hari Isnin rupanya Selasa dah. Hehe.

Cepatlah berlalu minggu ni kan.

Hari Jumaat aritu aku demam selsema. Dah kebah demam malam tu, dak apple kata esok nak jalan-jalan bawa Adra pergi Melaka larat ke?? Hah, larat leeee. Tetibe rasa sihat. Kohkohkoh. Lepas balik Melaka, boleh balik Seremban sekali hehe. 

Pagi esoknya bekal sandwich sardin siap-siap. Mash potato home made utk anak dara. Pukul 11 gerak dari umah. Jem. Jem kat Nilai sampai Pedas. Pastu jem sikit lagi masa dah nak sampai Ayer Keroh. 

Alhamdulillah sampai dah.


Tengok tu tangan siapa yang excited.
Sejak dia dah pandai menunjuk ni,
kalau excited atau nak sesuatu,
dia akan tunjuk dan mulut dia terus jadi ooooooooooooo


BFF Mama hehehe. Tak pandai jalan lagi.
Dapatlah selangkah 2, cuma dia suka nak berjalan kalau kita dukung dia.
Nak turun jugak walopon tak pandai jalan lepas tangan kita.
Janji kita pegang hehe.

Nampak tak monkey kat belakang tu. Bertuah betul. Menakutkan. Haha.
Dia berani turun bila nampak orang makan dan pegang makanan.


Tengok tu tunjuk lagi hehehe. 

Ni nama binatang dia Lemur. 
Macam kucing pon ado. 

Lepas tengok Lemur, tengok giraffe pulak.


3 ekor ke 4 semuanya tengah makan. 
Nyumnyummmm


Hehehe giraffe mana giraffe?
Tu tu tu sambil muncong hahaha. 


Hehehe mama pon nak bergambar ngan giraffe.
Lama dah tak masuk zoo.
Mama ngan ayah yang excited gak hahaha. 


Cubaan nak suruh dia pandang. Hehehe.


Leopard ngan harimau kumbang.
Harimau kumbang tu lek lek je berguling tido.
Leopard tu ade gakla jalan-jalan.

Tengok harimau belang pulak.


Hmmmm tido jugak. Hahahaha.
Deme semua tido. Termasuklah singa.

Kan time petang camni pukul 2 waktu tido. Memang tengok jela. :p


Bergambo ngan rimo ni pon jadila. Hehehe.


Nak nak nak. Nak ape la tu.


Tuko baju dah comel mama. Panas. Hehehe


Pegi taman kekura. Kekura nyorok.
Jumpa kekura batu pon jadi la kan Adra hehehe.


Ayah ajak Adra bergambo ngan kuda. Kuda padi. 
Takut ke apa tu hehehe.

Gajah je kami tak tengok sebab malas nak naik bukit.Semput. Hahaha.

Kesimpulan Zoo Melaka ni boleh lah. 

Makanan biasa ler. Pricey sikit.
Mee goreng mamak set dengan ayam goreng dan soft drink RM 15.00
Dah lapo, beli,bedal. Nasib bawa sandwich.
Sedap betul. Puji diri sendiri hahahaha. 

Kawasan zoo. Banyak yang macam nak dinaik taraf.
Not bad la. Lepasni nak pegi Zoo lain pulak. 
Lenguh gakla jalan. Hehe.

Balik tu. Tringin nak makan asam pedas. Sebab dah lapar.
 Kitorang menghala ke Banda Hilir.
Restoran Selera Kampong mesti dah nak tutup.
Makan kat Asam Pedas JR Dataran Pahlawan.


Sedap gak asam pedas dia.
Asam pedas ikan pari dalam RM 8 ke RM 9 tak ingat.
Kupang RM 12.00 sepiring. 
Nasi dia siap dengan telor masin dan timun
Air tembikai laici, carrot susu dan air suam.
Semua sekali dalam RM 24.00 ++ 

*giraffe tu hiasan. Adra pau ayah. Hahaha


Dak kecik ni dah pandai makan nasik butir.
Jadi bila makan, extra pinggan kosong + nasi butir. Sedap je dia makan.
Senang mama ayah mamam.
Dia nak nyamnyamnyam. 
Dia kalau nak makan, disebutnya nyamyamnyam


Tempekla gambo kekasih hatiku cayang ni makan. 
Tengok tu meratah kupang.


Okey tu je.

Zoo Melaka ni tiketnya dewasa RM 17.50 
Tambah RM 5.00 untuk naik tram.

Thank you. Jumpa next entry. Tido jap.













       

8 comments:

idzwa kamaruddin said...

lama tak pegi melaka!

eima said...

thn ni rasanye belum terjah lg zoo melaka ... musim panas skrg ni ... ok ke adra that time ...

Khairul Bariah said...

akak pernah sekali pegi zoo melaka masa anak dua..
nti eka pegi la zoo taiping pulak..hihi

comel adra,akak blom pernah bawak yusuf pegi zoo lagi

anez zamri said...

last pergi zoo melaka ni 2013 rasa nya..lama dah..haha

Inani Hazwani said...

Seronoknya jalan jalan melaka :)

Semut Senyum said...

aah.. hari tu ade jugak pergi.... ok laa.. not bad zoo Melaka...

Husna Rahman said...

aishh....dah lama idam nk g zoo.kecil2 dulu membesar rumah tepi zoo kuala krai..skrg dah xde...ntah bila pulak blh sampai kat zoo...rindu!

sya mimie said...

Wlpn kwin ngn orng mlka, zoo mlka pn blm diterjah lg.. Hehe