30 May 2016

Kenduri Di Teluk Kemang, Port Dickson

Hai semua. 

Selamat hari Isnin. 

Minggu baru ni, kitorang semua pegi Teluk Kemang menghadiri kenduri kahwin sepupu sebelah husband. Kenduri menyambut menantu. Masa kenduri sebelah perempuan, Kat Felda Bilut tu kitorang tak pegi. So, attend yang ini. Ingatkan selepas kenduri, kitorang nak stay kat PD, tapi lupa plak cuti skolah dah mula. Maklumla takde anak skolah, tak alert langsung cuti sekolah. Memang berangan jela nak stay kat PD sebab hotel semua full booked!

Jalan-jalan jelah kat sana. Pastu balik Seremban semula.

Jom tengok gambo jelah ya. Hehehe


Muka macam bosan je mama snap gambar dia. Hahaha.
Sebenarnya baru bangun tidur ni.
Rumah ni unik dengan warna cat dia. 


Anak dara kesayangan ayah. Ayah betul2kan baju dia, rambut dia.
Mama dapat ikat satu je pokok nyor atas kepala tu.
Tak berdiam.


Ni unik. First time aku tengok telor ni cucuk-cucuk kat batang pisang.
Tradisonal sangat hehe. 
Rupanya ramai je yang masih buat lagi amalan ni selain daripada beri goodies bag.


Lauk kenduri ada ayam masak merah, ikan sembilang berlado,
kari daging, kacang rendang samo hati,gulai lomak labu,
ulam-ulam, cencaluk, sambal belacan.


Ada makanan sampingan gak.
Kuih cakoi, kuih cakoi inti kacang merah, kentang pusing,kaya ball.
Maruku,aiskrim Malaysia, teh tarik.


Amboi kemaen lagi anak dara ni.
Ni dia tengah menjeling pakwe kat dalam rumah tu hahaha.


Ni ha pakwo tu. Adrian tak silap namanya.
Main ngan Adra. 


Selamat pengantin baru Zizi dan Leeya.
Semoga berbahagia hingga ke syurga. 

Balik dari situ, pi jalan plak. 
Singgah makan kat King Char Kuew Tiow.
Rasa so so jela hehehe gambo takda. Takdan snap.

Dah makan, pegi Pantai Cahaya. Kebetulan ada Pesta Laut.
Memang meriah kat situ.
Siap jumpa Projektor Band plak. Tengah practise untuk konsert pada waktu malam.

Tetibe.

Saiyangggggggggggggggg!!!
Aku kau lupa, aku kau luka tanpa kau sedar!!!!!!!!!!!!!!!!

Hahaha lagu yang sungguh popular dari kenduri kawen tadi sampailah kat pesta laut ni.


Hehehe seronok sangat anak dara ni.
Siap tunjuk-tunjuk. 
Walaupun kejap-kejap merengek
 sebab tak selesa gigi 3 batang nak tumbuh kat bawah tu. 
Letak oral aid baru dia okey.



Hehehe nak berjalan je kejenye test kaki.


Tu dia nampak, orang baru dapat kaki.
Kehulu kehillir dia berjalan. Terjelepok jap.
Bangun semula.


Kat Pesta Laut tu ada gerai-gerai jualan.
Sempat beli kasut Adra.
Comel plak. 

Kaki Adra saiz 14 tak silap.
Tapi tak ada saiz 14, amik saiz 16.

Bole pakai lama skit kan. 

Okey tu je untuk harini.
Esok update lain pulak.
Tata Titi Tutu








4 comments:

idzwa kamaruddin said...

wahhhh seronok nyer diaaaa !

Yaya Azura said...

suka adra dapat kasut baru.
lama dh akak tak tengok orang cucuk bunga telur kat batang pisang tu.
ada lagi org buat ye

Inani Hazwani said...

Unik sangat yang bunga telur cucuk dekat batang pokok pisang tu. Wahh sedapnya lauk kenduri tu.

yanapopeye said...

ehhhh macam kenal je pengantin.. hehehe junior yana masa kat kolej ni... rajin jugak dia lepak rumah yana dulu dulu . cewahhh ..