24 June 2016

Berbuka di Vivo Aeon Klebang

Assalamualaikum dan hai semua.

Semalam ada hal sikit dekat Ipoh, Aku pegi dengan opismet aku. Kemudian, terus berbuka puasa sekali. Masuk Aeon Klebang dah pukul 7 suku. Kelam kabut. Nak masuk Joni, penuh. Lupakan. Keni roges pon sama gak penuh. Ni kang mau lapar ni. Tengok Vivo. Eh tak ramai. Ni harus cepat hahaha. Maka masuk dalam Vivo lah.

First time berbuka kat luar tahun ni. First time jugak masuk Vivo. Nice and cosy.  Selalu tengok review orang je. Disebabkan dah nak berbuka. Dia bagi kami warm water dan kurma. 


Harap vivo boleh sediakan kurma yg lagi sedap dan lembut ye. Hehehe
Apa-apapun terima kasih hidangkan kurma . 
Aku sorang je makan kurma. Haha


Aku order jugak kek ni.
New York Caramel Cheese Cake.
Bagi tekak aku, rasa dia tak kena tekak aku.
Tapi Fira kata sedap. Dia yang banyak makan.
Cheese dia rich. 


Aku snap mana yang aku order jela ya hahaha.
 Tak dan nak snap kengkawan lain punya.
Lapar tahap gigil punya. 

Ni air aku order. Juicy Fresh ke apa tah namanya.
Tapi fav lah sebab campur oren, carrot dan tembikai.



Ni sedapp. Udang dia fresh. Banyak pulak tu.
Namanya NZ Mussels WIth Prawn.
Licin aku habiskan tapi bagila udang kat kak Ain.
Pastu mintak sikit kak ain punya Chicken Parmigiana.
Chicken Parmigiana dia pon sedap. Beza ngan sikret. 

Fira plak order Seafood Spagehetti Aglio Olio.
Pedas sampai kepala. Haha. Berair bijik mata budak tu makan.
Anak buah kak Ain makan Baked Chicken Chop with rice. 


Dapat sampul raya sorang satu. Tapi satu peket sorang je. Haha.


Alamak nape nampak gemuk plak aku dalam ni.
Tolonglaaaa baju ni buat aku nampak gemok plak hahahaha.

Ok tu je.

Nanti kita cerita lagi. 
Selamat berpuasa dan selamat berbuka.
Next time boleh la pegi Vivo lagi hehehe. 

babaiiiiiiiiiiiiiii.


9 comments:

Jamil Hashim said...

sedap tu...

singgah ramadhan

https://belogs.blogspot.my/

Jamil Hashim said...

singgah ramadhan

https://belogs.blogspot.my/

Siqah Hussin said...

Menarik! Berbuka di luar sesekali kan..

Tobindo Malaysia said...

tumpuan pada beg yg baru dibeli

Nabila Syifa said...

lepas berbuka senang hati ..tu yg rasa mcm nampak gemuk..heheh

Ismiqbal Kôsyëk Abdullah said...

Selamat berpuasa blogger cik eka.... sesekali tukar angin berbuka kat luar best jugak...

Chekgu Azrine said...

terliur plak bila tgk2 time puasa nih...hehehee

Khairul Bariah said...

akak duduk perak ni pun belum jejak lagi ke aeon klebang tu. ada merancang nak pergi, tapi tak pergi-pergi lagi ni. bulan puasa ni lagi lah malas kaki nak berjalan.

sya mimie said...

Pnh pergi skli je aeon klebang tu. Ater blik ipoh bkn sllu kn. Heee