08 August 2017

Rindu


Assalamualaikum dan hai semua.

Dah seminggu lebih masuk kerja. Setakat ni semua berjalan lancar. Cuma anak-anak jelah. Setiap hari pagi gelap dah keluar rumah, balik karang dah gelap baru sampai rumah.
Anak-anak baru mula nak membiasakan diri.

Bila dah masuk opis ni alahai rindunya dekat rumah bersama anak-anak. Jadi suri rumah.
Pagi bangun awal, dak apple nak pergi opis. Siapkan sarapan. Kadang-kadang beli kat depan rumah. Main dengan adra, masak makanan kegemaran dia, bergelak ketawa dengan dia,dengan adik dia. Layan dia tengok didi. Seronoknya. Dia paling suka kalau aku nak keluar jemur kain. Berlari cari selipar. Hihihi.

Tengahari dah siap masak lunch, kadang-kadang dak apple balik makan tengahari kat rumah. Hujung minggu jalan-jalan. Balik kampung mak aku, balik kampung dak apple.

Pejam celik pejam celik, dah 5 bulan cuti. Nak masuk keje mak oi bercinta kau. Hahah.

Sekarang keluar rumah 6.45 am. Sampai taska anak dalam 7.10 am. Memang anak-anak hari-hari pergi balik ot. Sebab dak apple dah tukar office ni. Jauh sikit. Bulan depan kita test lagi waktu perjalanan. Sekarang ni kami dua-dua ambik waktu bekerja wp3. Ingatkan balik lewat sikit, okey la sikit jem dekat skve depan ioi tu. Tapi hampeh. Makin teruk jem dia hari-hari.

Lepasni kena keluar lagi awal gamaknya sebab nak tukar wp2 semula.

Semoga anak-anak baik-baik sahaja duduk kat nursery.
Nak update ape lagi ye lepasni. Macam nak throwback pengalaman mengandung pulak heheh.


Kesayangan mama ayah.
Adik makin bijak. Makin suka respon dengan macam-macam benda. 
Masuk kereta melilau mata tengok kiri kanan.
Kakak pulak makin petah berkata-kata.
Boleh jadi kawan mama ayah hihi
Suka menyembang. Tapi kadang-kadang keluar jugak perangai mengada-ngada dia.
Cemburu. 

Jumpa lagi next entry. 
Buibui 






04 August 2017

My AYUMI #GABAG

Assalamualaikum dan hai semua.

Dah masuk kerja ni rajin ler sikit nak menaip sebab duduk depan PC. Laju sikitlah nak menaip sambil-sambil tengah buat kerja ni.

Harini nak cerita pasal bag. Bukan handbag. Hehe. Aku tak ada banyak handbag sangat. Memang jenis pakai satu, pakai lah sampai lunyai. Dah lunyai, beli handbag baru. Sebab apa aku buat macam tu. Sebab aku tak rajin lah nak menukor handbag dengan barang-barang penuh di dalam tu.

Jadinya entry kali ini, mengenai cooler bag. Untuk anak kedua, aku masih lagi memilih untuk BF Alfina. Alhamdulillah diberikan rezeki untuk menyusukan anak no 2. Walaupun nombor 2, banyak lagi ilmu kena gali. Kuncinya, kena rajin dan tiada jalan singkat untuk bf anak dengan jayanya.

Kat office pam 3 kali. Pagi, 10am. Tengahari , 1pm dan petang 5pm sementara tunggu dak apple sampai.



Cooler bag pilihan hati tentunya dari GABAG. Gabag ni aku suka sebab dia banyak jenis, lawa-lawa dan juga ruang besar. Lepastu tahan lama susu dalam ni. Ikutkan tahan sampai 16 jam. 
Janji icepack masih dalam keadaan sejuk lagi.
Gabag pertama aku adalah jenis bagpack. Posh namanya. Tu yang pepetak tu. 
Bag pack ni ada dua bahagian. Boleh pisahkan bila buka zip dia. 

Dulu pergi opis merempit naik scooter pink ku itew, jadi senangla bawak beg sandang je.
Lama jugak guna. Sampailah Adra stop bf masa pregnant Alfina. 
Sampai dah tercabut zip connecting bag dan cooler bag dia,
sebab aku tersentap kuat masa bukak.

Gabag kedua yang warna hijau tu. Arimbi nama dia. 
Yang ni aku dapat free masa menang contest dekat FB BABYROXX
Sekarang ni Arimbi ni jadi beg susu Alfina untuk ke taska.
Senang letak susu sebab muat 8 biji botol dan 3 ice pack kat dalamnya. 

Gabag ketiga, yang coklat tu. Ayumi nama dia.
Pujuk dak apple belikan :p 
TQ saiyangggg - muntahhhhhhh


Besor. Macam-macam benda boleh kusumbatkan.
Senang nak bawa macam-macam. 



Beg ni macam yang Posh tu jugak. Boleh jadi dua bahagian.
Satu cooler bag, satu lagi tempat letak harta karun yakni corong pam, 
Motor pam, plastic milk storage,sticker,roti,biskut,gincu,bedak,tomato,sawi,kentang,bawang 
:p

Kalau nak keluar, malas nak ada cooler bag tu, bukak zip dia.
bawak je beg atas tu pun cantik kan jadi diaper bag.

Kalau nak beli, boleh ke page 


Akhir kata, posing dulu dengan bag tersebut. 


:)

Happy Breastfeeding week to all mommy.

Thanks for reading.