08 August 2017

Rindu


Assalamualaikum dan hai semua.

Dah seminggu lebih masuk kerja. Setakat ni semua berjalan lancar. Cuma anak-anak jelah. Setiap hari pagi gelap dah keluar rumah, balik karang dah gelap baru sampai rumah.
Anak-anak baru mula nak membiasakan diri.

Bila dah masuk opis ni alahai rindunya dekat rumah bersama anak-anak. Jadi suri rumah.
Pagi bangun awal, dak apple nak pergi opis. Siapkan sarapan. Kadang-kadang beli kat depan rumah. Main dengan adra, masak makanan kegemaran dia, bergelak ketawa dengan dia,dengan adik dia. Layan dia tengok didi. Seronoknya. Dia paling suka kalau aku nak keluar jemur kain. Berlari cari selipar. Hihihi.

Tengahari dah siap masak lunch, kadang-kadang dak apple balik makan tengahari kat rumah. Hujung minggu jalan-jalan. Balik kampung mak aku, balik kampung dak apple.

Pejam celik pejam celik, dah 5 bulan cuti. Nak masuk keje mak oi bercinta kau. Hahah.

Sekarang keluar rumah 6.45 am. Sampai taska anak dalam 7.10 am. Memang anak-anak hari-hari pergi balik ot. Sebab dak apple dah tukar office ni. Jauh sikit. Bulan depan kita test lagi waktu perjalanan. Sekarang ni kami dua-dua ambik waktu bekerja wp3. Ingatkan balik lewat sikit, okey la sikit jem dekat skve depan ioi tu. Tapi hampeh. Makin teruk jem dia hari-hari.

Lepasni kena keluar lagi awal gamaknya sebab nak tukar wp2 semula.

Semoga anak-anak baik-baik sahaja duduk kat nursery.
Nak update ape lagi ye lepasni. Macam nak throwback pengalaman mengandung pulak heheh.


Kesayangan mama ayah.
Adik makin bijak. Makin suka respon dengan macam-macam benda. 
Masuk kereta melilau mata tengok kiri kanan.
Kakak pulak makin petah berkata-kata.
Boleh jadi kawan mama ayah hihi
Suka menyembang. Tapi kadang-kadang keluar jugak perangai mengada-ngada dia.
Cemburu. 

Jumpa lagi next entry. 
Buibui 






1 comment: