07 February 2019

Tak Sangka Mudahnya Memborong Di China


Assalamualaikum & Selamat Pagi :)

Kita ada sesuatu yang menarik sangat nak share hari ni. Sebelum tu, kita nak tanya, pernah tak terfikir untuk shopping di China tanpa perlu pergi ke China?

Alaaa….shopping online ala-ala kat Shopee tuuuuu…..


Tapi ni bukan Shopee tau, ni shopping kat website China terus!
Sebab apa yang best ni shopping kat website China terus ni? Selamat ke? Sampai ke barangnya? Harga murah sangat ke?


Haa…post ni akan menjawab semua soalan tu tau. Post ni sesuai untuk sesiapa yang suka membeli online nak dapatkan sumber yang pelbagai dan murah. Paling sesuaiiiiiii untuk sesiapa yang sedang berniaga dan sedang mencari-cari lubuk untuk dapatkan produk dgn harga kos lebih rendah dari ambil di Malaysia!


Percaya tak, memborong di China tak perlu lagi memborong sampai 500 - 1000pcs?
Nak membeli 1 unit pun boleh.
Beli 3-5 unit dan layak dapat harga borong seolah-olah kita order 100 pcs






Cuba tengok screenshot kat atas. Kita beli 1 unit, 3 unit. Stokin kita beli banyak sikit sebab sepasang tu dalam RM singgit lebih jerr…. hehe… beg sekolah Roblox tu trend budak-budak sekarang…market price dalam RM70-80 sebuah beg. Harga dari China 57 Yuan sahaja! Nak tahu harga Malaysia? Bahagi dengan 1.55 dapat harga dalam Ringgit Malaysia :)

Tak perlu beli banyak! Ada order dari customer, baru kita order di web China tersebut dan pos terus ke alamat customer. Piece of cake! Kita buat dropship terus….tak payah sibuk nak packing parcel lagi dah. Mudah kan?


Ada barang apa lagi?

Search je apa-apa pun insyaAllah ada kat Land of China yang besar tu… pelbagai jenis kualiti dan harga ada.

Ni contoh barang2 lain yang ada






Pokok pisang viral pun ada tau!

Barang2 Nordic pun ada. Search je.

Lepas dah pandai search, nak urus shipping macam mana pulak?

Ha, yang ini kita cuma guna satu apps khas utk create shipment, bayar shipment dan kita juga boleh check tracking perjalanan barang tu. Jadi takde la kita risau barang tu tkde khabar berita kan?Kalau customer tanya pun tak pening kita nak jawab. Ni contoh screenshot kat bahagian shipment.

Klik je VIEW untuk kita tengok barang kita di mana, kalau dah arrived Port, kita boleh tengok barang sedang di proses di kastam. Mudah sangat. Lagi, best, tak ada apa-apa caj @ tax lagi yang perlu di bayar untuk keluarkan barang kita tu!


M U D A H   S A N G A T  K A N ?


Nak belajar tak cara borong di China ni?

Boleh contact KakMunn di Whatsapp 017-2137897

Bukan setakat cara memborong, kita bagi sekali :
1) Katalog id/link supplier yang trusted..tak perlu susah2 nak search lagi
2) Panduan asas berniaga di Shopee A to Z
3) Ada support group di FB, Whatsapp dan telegram. Ketiga2nya aktif menjawab soalan. Jadi tak perlu risau kalau blur dan terkapai-kapai.


Pepatah Inggeris ada mengatakan, “NEVER PUT ALL YOUR EGGS IN ONE BASKET”.

ini antara contoh feedback dari customer. 



Berminat? 

Boleh contact KakMunn di Whatsapp 017-2137897

Thanks








No comments: