08 July 2010

Suda Sihat dari Kesakitan........ :)

Assalamualaikum...Alhamdulilah harini lebih baek dari smlm....dpt MC sehari dr doktr..peh mmg lame giler eka x cti..berderet keje kecuali cuti sabtu ahadla..ase las eka cti bulan satu aritu kot...l
ame betoi n ase bes plak duk umah wlupon sehari..n dpt gak la rest drpd kesakitan smlm..
n sape yg follow blog eka msti tau apsal ngn eka..n eka harap xmo la jd lagi bnde tu..
bnde yg sgt2 myakitkan tau x.....huhuhuhu....
smpikan mlm td eka x pat tido..huhuhu....bukan x pat tido sb nk tgk spain kalahkan german...tp sbb eka menahan kesakitan..ha tulah..xmo mkn ubt tahan sakit...nmpknyer tpkase la tnggung sakit tu..hehehehe...
bile sekali sekale Tuhan bagi kite sakit tu..ade hikmahnyer...hikmahnyer dpt berehat la...hehehe.....n eka harap sgt2 Tuhan kurniakan eka kesihatan yg baik n xde sakit2 yg teruk..n shngga setakat ini Alhamdulilah shat walafiat........
tp an bile cti2 nie kdg2 otak tingat gak kat opis tu..ape la keje x siap lagi..ape lagi yg x setel n yg pling tringt geng kat opis....hahahaha..arini xdptla buat ketupat..lau x ade jer ketupat yg nk dibuat..tp x msk2 pon..hehehehe.......

n saye da x Sakit Lagi..Amin~

07 July 2010

Bishulllll yg Sakit~

Salam semue.....
ermmm sbnrnyer ketika entry ni ditulis eka tgh menanggung kesakitan yg teramat sgt akibat bishawl..(name saintifik bagi bisul ni)hahaha.........n teramat la skitnyer ..eka pon  xtaw la ape kene bisul ni tmbuh kat eka..n tmbuh lak kat tmpt yg x sptutnyer..pehhh..mmg sakitla..wlupon bishawl tu kecik jer(kecik ker) p sakit berdenyut2.....n smlm eka ade post kat fb tntg bishawl ni n eka dpt ramai feedback dr kwn2 eka yg suggest eka utk kecotkan bishawl nie..tq to all my pwen...ade yg suggest bubuh ubat cine yg dipanggil
 bunga rumput(tq to oranjer,p x dptla cr smlm)..n ade yg suggest buh kapur( mael balon) n ade gak yg suggest bubuh garlic yg dah tmbuk( tq to ainul yakin) oleh kerane garlic sng nk cr coz ade kat umah...so eka pon g la tmbuk garlic mlm2 bute td smpi mak eka kate..."oiiii kaklong,ko nk msk ape mlm2 bute ni tmbuk kuat2 tu" aishh mak nie..eka skitla....hehehehe..n eka ckpla nk buh kat bishawl nie...then,td kat opis,eka bnyk bdiri jer smpi lenguh2 sengal2 pinggang eka nie ha sbb bishawl pnye pasai....

n td da g klinik..p x jmpe doktor pon sbb malu ah..hahahahaha..last2 sbb staff klinik tu mmber eka..so eka tnye die la..n doktor ade suggest satu ubat sapu yg harge die RM 8.00(murah kan)..hehehe n eka pon sapula..harap2 ade la kurang an....eka pon xtaw ape sbb bishawl nie..ade org kate duk ats bntal,trlangkah lada hitam n mcm2 lagi..ha nk djdikan crite..actually mnggu lpas eka g bertandang kat umah makcik eka..eka tgk die baring jer..eka pon tnyer la apsal an..upenyer die kene bishawl kat perot..pehh besau nyer..n pas eka tgk tu terdetik gak kat ati nie..ishhh lau la ku kene lagi2 kat BONTOT msti lagi sakit...ha tgk2 mnjadi gak ape yg eka pkirkan tu..huhuhu..xpela..harap2 la bishawl ni akan kurang sakitnyer n cpt smbuh sbb klula eka diberi peluang pilih same ade nk kene lagi ke x bishawl nie,eka mmg angkat tgn ckp x nk....smga eka cpt2 smbuh dr bishawl ni ok.....huhuhuhu
Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK