31 January 2011

Segmen SYOK SENDIRI - 2

image

ini segmen syok sendiri taw..hahaha
bes lah en ben ni..suka wat segmen..
ni pon dah banyak terlepas segmen en ben..
sempat la kejo sket2...
hehehehe

dan sapa nak join boleh la kelik sini

dan en ben kate letak satu gambo syok sendiri
alamak ai..tak tau nak taruk gamba mane..eka taruk le gamba ini


ha tengok..mesti gedik nak tnjuk peace,,tak taw pasai pa..
hahahaha..SS lah tu kotnyer...muahahahaha

ha jap ni lagi satu....hahaha
ni berdiri tegak takde peace no war..hehe


hihihihi...SS jer sume an....

dan anda harus menjawab soklan2 seperti di bawah ini.....

Boleh berikan nama glamour anda dalam dunia maya ini ?

oh name glamer senang sgt nak sebut...
CIK EKA.....

Kenapakah anda memilih nama tersebut ?

malas lah nak pepanjang.nnti org susah nak ingat..
dah kawen nanti baru tuka name MRS EKA...hehehehe


Kenapa anda berblogging?

Berblogging sebab salah satunyer minat yg 
suka sgt nak menulis,nak membebel sambil menekan2 
keyboard nie dan berblogging ni rasa puas lagi2 kalau kite
kongsi cite2 kite ngan sume blogger2 len..
pastu dpt kenal ngn ramai kawan2 baru...

Siapakah pemberi semangat anda ?

Ramai! kawan2...boipren...haha..
sedare mare pon bace walo mereka takde belog..


Sudah berapa lamakah anda berblog ?

tak sampai setahun lagi ni..aktif blogging masa bulan 10 2010

Siapakah idola anda dalam dunia blogging ini ?

Idola saye semua blogger popular..
Redmommy...ben...hehehe
mesti nak yang popular je kan...

Kenangan manis anda dalam dunia blogging ?

manis?? banyak....dan kalau nak cite sok pon tak abes..
hehehe..ade lah skit,eka rase terharu bila 
ade silent reader yg cakap dekat eka,
die bace sume en3 eka dr awal smpi abes..
eh tekejot gak taw.dan eka sgt2 menghargainyer...

Kenangan pahit anda dalam dunia bloggng ?

pahit?? erm pahit bagai hempedu erh???
emm biase la kene kutuk masa mula2 dulu..
tp setakat ni tak penah lg yg hebat2 kutuk...
Alhamdulilah..eka pegang satu jer..
KALAU KITE TAK CUIT ORG,ORG TAK KAN CUIT KITA..
jadi BERSIH CUIT2....hehehe

paham?? maksudnyer kalau kite tak kutuk org,
org tak kan kutuk kite..
perumpamaannyer lah...

Pencapaian terbaik anda dalam dunia blogging ini ?

mane de pencapaian terbaik lagi..
huhuhu..dpt award2 dr blogger2 tu kira pencapain gak en??
dan dapat cash out dr Nuffnang..hehehehehe


Selain berblog , apakah minat anda ?

eka minat membace..hah ulat bulu buku la kire..
selain tu suka sgt ukat jalan..kaki jalan..
sebab tu taik lalat bnyak kat kaki.
ape kaitan taik lalat neyh????hahaha
pastu suka makan...pantang sungguh org ajak makan,
orang ajak jalan2..mmg laju jer walopon time tu demam..
tp demam yg da nak bek la kan...hehehehe..
pastu suka tengok tb smpi tb dah jemu dan lagi satu eka suka budak2..
hahahaha..eka tak taw nape...budak2 pon suka eka..kot lah kan...heeee
dan eka suka sakat org pai nangeh...hahahaha

Bagaimana anda membahagikan masa anda diantara berblog 
dengan aktiviti yang lain ?

ok,eka kan keje..so time2 keje curi2 la wat satu due en3...
kalau balik rumah baru boleh BW ker ape ker...

Sila nyatakan cita cita anda terhadap blog anda itu

cita2 eka satu jer..nak berbelog smpi eka tua..
kalau tercapai lah kan.....
dan eka nak sume org suka baca belog eka..
tak suka pon takpe..eka tak kisah aihh..
errr korang suke ke baca belog eka??

Pendapat anda mengenai dunia blog di malaysia ini ..

Dunia belog ni saaaaaaaaaaaangatttttttttt luas sebenarnyer..
dan trend berbelog ni mmg meluas sbab 
belog ni bukan jer dpt share kite nyer cite tp ley meniaga jugak..
tp ade jugak yg guna belog untuk bergadoh,mengadu domba.menfitnah,
mengata,mengutuk....tp bukan semua...
eka takot oh nak mengata org dlm belog eka..
kene saman nnti cemana nak bayo oii....
dan dunia belog ni penuh warna taw..
bukan sebab bnyk template lawo2 bagai2 kaler..
tapi care pengisian blog tu lah kan....

Nasihat anda untuk mereka jika ingin memiliki blog sendiri ..

meh le berbelog kome oi..
bes berbelog ni.....harus tau selok belok 
simpang,kona belog...mule2 berbelog ikot sukati jer..
skang ni dah taw la sket2 berbelog ni cemana an..
jgn pk nak buat belog nak sume org baca,nak fofuler bagai...

Nyatakan dalam majalah mana anda ingin dimasukkan ..

majalah REMAJA dan DARA kot.
awwww..hahahaha..
eh,nak remaja jugak la sebab baru 23 beb..
muda g tu..hahaha.
(kalau nenek eka ni kan,die mesti kata,
nenek umo 23 anak dah 6)..

errr errr errr errr...

hahahahaha



okeh..pnjang jugak neyh...
D.O.N.E

Munchung Terbaek Frina...


amacam munchung baby nie??
hahaha..siyes leh gelak terkekeh tgk baby ni..
Baby ni anak makcik eka..
name die Frina...umo skang dah 2 bulan..
tp muncung ni masa umo dia 2 mnggu..
hahaha..baby 2 mnggu pandai buat munchung...
kuasa Allah SWT tu..padahal masa ni secare tak sengaja 
eka snap2 gambar die..skali die menguap..dah menguap terus munchung,
ha ape lagi menjerit2 kami 2 beradik snap gmbar ni..hahaha
ni lagi satu pix dia..


hahahaha..die salu wat muka...
dgn taik lalat macam phua chu kang nyer mmg tak menahan..
(marah ayah die kalo die terbca eka pnggil PCK)..hehehe..


ha jap2 ni lagi satu..
muka munchung lagi dia buat dah..hahaha....
masa ni tgh jaundis(sakit kuning)..
tapi peduli ape kate Frina..
aksi munchung harus dibuat..muahaha...

eh,eka saje jer taruk aksi munchung2 baby ni sebab 
nak ajak korang join kontez munchung2 eka nie..


cepat join..ramai yg dah join taw..
kelik2 untuk senarai peserta Part 1 dan senarai peserta part 2..
cepat2 check...hehehe



30 January 2011

Fenat Penat Tired..haaa

Arini eka fenat yg amat..bayangkan dr pagi td kua umah kul 9 pagi,
pastu kul 4 baru smpi umah..sume ni sebab eka g umah
kawan bek eka bertunang..hehehe..
bes sgt2 sebab dpt jumpa kengkawan,
dpt gelak2 ketawa ngn kengkawan sampai habes sore
nak gelak.dah la suma satu kepala,
ha memang haru biru dibuatnyer..sorang wat lawak,
sorang sambung...pastu berderai ketawa berdekah2...hehehe..
tp tak bes sebab apple eka takde..die tak dpt dtg..
tak bes gakla sebab kitorang kan salu dating same2,
jalan2 same2..tp takpelah.nak wat cane an..sob sob..umah die pon de knduri..

sobbb sobbb sobbb..

okeh2..sudah2 bersedih..hehe

pastu nak transfer gambar kat netbook pon ase maleh yg amat..
nanti eka share sini yer...hehe..
pastu dah la dengan muka selamba makan sampai 2 kali.
bukan eka jer k,,sume geng2 eka makan sampai 2 kali.
sume gara2 lapa sebab bnyk sgt ketawa pastu hujan lebat pulak..
emmm bertambah2 lapo le perot dibuatnyer..
kebetulan lauk mmg ala2 kamponh..ikan keli bersambal,
gulai lemak nangka,kerabu daun selom,dalca dan ayam goreng berjintan..
pehh mmg masyukk betol...dahla boipren kawan eka(Tunah) bawak bf die,
name kerol.kerol ni suka keli.haaa mmg suka betol tgk dia makan keli..
hehehehe....dah abes makan nasik,makan kek pulak,
almaklumlah kawan eka ni dpt hantaran dr pihak lelaki 
sampai 4 bijik kek..mmg terbaek lah..hahaha..

pastu eka adelah bawak hadiah sket tuk kawan eka tu..
hehehehe..mmg kami dah pakat dgn kawan2 sejak dr skolah lagi taw..
sapa tunang kene bawak hadiah,sapa kwen hadiah dia mesti barang letrik..
hahaha..dan eka bagi die hand made coklat kawan mak eka buat...


hehehe..nanti eka tnjuk sesi penyampaian hadiah ni..
de lam kamera eka..ni snap kai hp jer..hehehe..
nak gelak gak time tu,cam dpt hadiah dr cikgu besar kat skolah jer.hahaha..
p/s:sapa dpt baca ucapan kat kad tu..cepat bgtahu...hehe


ehem ni lah kawan bek eka nyer tu..
sorilah gambo kelabu asap..hahaha..
sebab ni kai hp..saje nak amek berkat kan..haha..
cantik tema die..faveret tu.
pink kaler..eka tak taw tema die pink..
kalo tak ley kai baju pink!
arghh nyesal gila tak rembat kaler pink..ley lak kai kaler pepel..
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu....
nympah tol la...hehehehe....


ape2 pon eka happy sgt...
eka nak tido dah nie..Nitez kawan2..hehehe..

29 January 2011

Peserta Kontez Munchung2

okeh..sebelum ke kotak merah malam ni 
eka nak update peserta kontezz eka..
sapa nak check boleh la rujuk sini..hehehe




Preview


KAK PINKIE MOMMA




KAK CUTE MUM




KAK NANA AMRUL



amacam?? comel tak mereka2??
hehehehe...

jadi,marilah join kami munchung2...
hehehe

28 January 2011

PERHATIAN :KISAH BENAR::BAYI DILARIKAN..SEBARKAN

eka nampak info ni di kawan fb eka..
tolong yer kawan2 blogger sebarkan hal ini...


PERHATIAN: Sila sebarkan sekiranya ternmpk MYVi PUtih 

No. Plat: WUS948 

yang dipercayai dipandu oleh seorang lelaki

 berambut pjg atau wanita bertudung sila hubungi 


En. Rashid  0196267828. 

Suspek telah melarikan seorang bayi berusia 

setahun yg ade didalam kereta ketika pemilik kereta 

menghantar ank ke nursery baru sebentar tadi diarea 

Puchong..keprihatinan anda amat dihargai :) ni berita 

benar..sila sebarkan.

Pehhhhhhhhhhhhhhhhhhh

sorry..
busy..
herghhh tensi la camnie..
bila nak siap tah ni..
bila nak buat ade jer yg tak cukup..
kene tunggu pulak..
haishhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

SAPA NAK ANGPOW CNY RM 20.00 DARI HOTLINK??

FUHH DPT ANGPOW RM 20.00 SAPA NAK BAGI KAN??
CEPAT CARI HOT TICKET RM 20.00 
YAYY PASNI NAK G BELI..HEHEHEHE

RM20 Hot Ticket
  • 170 Minit
  • 500 SMS
  • All local networks, anytime
  • 10-day validity


RM30 Hot Ticket
  • 280 Minutes
  • 1000 SMS
  • All local networks, anytime
  • 15-day validity



27 January 2011

Ribang Kamu ♥


Limau Mandarin yang Mewah

Sapa yang dah makan limau banyak harini??
sapa yang brekpes pagi td makan limau??
jage2..kang ade berebut g tndas karang ha..

muahahaha...
td pagi ade satu kontraktor jauh dr Alor Setar telah mengkurierkan 
sekotak buah limau mandarin...siap dapat mangkuk comel u...hehehe..
terima kasih....
sin nian kuai lei..
wan se rui

kelihatan limau2 yg sgt menggoda jiwa...

staff baru name syafik tu brekpes pagi td makan limau..
awww..sakit perot ko nanti dik...
akak ni gastrik,limau makan seulas dua cukupla
menghilangkan rasa teringin....hehe


hehe..setat posing dengan buah limau yawww....
ngehehehe....mangkuk tu nak buh megi tak cukupla...
nape tgn eka nampak besar ni kenapa ni???


makanlah saye..saye comel..besar,sedap...
saye manis taw..saye tak masam...'

ni limau yg dpt semalam..
masam jugak lah...tp dah sedekah satu opis dah....

pesanan penaja....

siapa yg makan limau dekat opis,
tolong jgn ludah bijik limau merata2 okey??

jgn tuishhhhhh bawah meja...

jgn tuishhhh bawah komputer....

hehehe..ok???

eka takley mkn limau bnyk2..
gastrik ler.....ni pon dah menggelegak perot nie..
gatal sgt nak makan kan..ha hambek..


SORRY ♥


Kepada yang Berkenaan

__________________________

SORRY...
eja sorry satu jer O...
tapi ni eka taruk O lagi satu sebab 
nak buat nampak org senyum..
maaf yer...

nak kene nyanyi lagu P.Ramlee tak??

'maafkan eka..'

^_*



Ben Ashaari Blog


En Ben nak tkar bloglist lah...
eka nak join jugak lah...huhuhu...
cepat sebelum terlambat..

mula2 cam biasa..letak ini..


ok.jumlah en3 eka setakat ni ade 439 jer pon....
sehari dalam 4-5 kali update..
kalau rajin lebih dr itu..
eka berminat nak join bloglist abg ben sebab nak cr kenalan baru dan
sambil2 tu pembaca belog len boleh singgah belog eka jugak..
ok tujer..hehehe..maceh..
aduh terlambat ker ni..huhuhu


Adoi,Cemana Nak Pujuk? ♥

Lelaki kalau merajuk,payah jugak yer nak pujuk??
lagi2 dpt lelaki manja...mmg la payah yg amat..
terbayang kalo da kawen cemana la gaknyer nak pujuk
habes-habesan....lagi2 kalo kite jenis yg tak reti nak pujuk..
lagi satu kalo dapat yang dah pujuk2 tapi tak lut,
last2 kite nek bengang hah lantak kau lah..
pastu dah kite lak mrajuk..hahahahaha....
talipon jgn ckpla...talipon 2,3,4,20,30  kali tak berjawab,
fesbuk chat di off9 kan..skype di call2 tak angkat2...
SMS lagilah..tak payah nak bagi...
sebab kalau bagi bukan balas...
kalau yg merajuk tu dkat takpe..
boleh pujuk dpan mata,kalao jauh beribu batu caner??
ha caner??? huahuahuahua..
tadi jari jemari gatal sgt mengelik cara nak pujuk lelaki..
hummmm...masalah terbesar satu jer..cemburu..
lets check acare2 nak pujuk..
walopon tajuk ni KLISE tp kalau nak bagi info tu boleh ajer..

sebab merajuk..cam kat bawah ni..
leceh sebenonyer nak pujuk.
sebab kalau eka pon,eka bukan jenis yg suka merajuk tak tentu pasal..
sebab eka rase kalo eka merajuk,eka menyusahkan org..
bukan merajuk dengan bf jer..dgn sapa2 la..
fmly ker,kawan2 ker,adik beradik jer..
kalo ase nak mrajuk tu,gila2 punya merajuk..
cembeng jer muke...hehe..

1. Cemburu

2. Tidak dapat apa yang diinginkan

3. Orang lain lebih hebat dari dia

Cemana nak Pujuk nie?? 


1. Terangkan perkara sebenar
dah terangkan dah pon,tapi kalo die tak peduli gak
camner ha?? payah kan?? hehehe

2. Bertolak ansurlah dan bijak dalam membuat keputusan
erm kalau tak bertolak ansur,dah lame dah kene maki....hehehe

3. Ucapkan kata-kata "manis"

ni suke..dan berkesan..hehe

4. Nyanyikan lagu buatnya

ala kene nyanyi ker..malu...muahaha...


sumber:kampung fm

OPPSS TERPAKSA BERHENTI MENULIS JAP..
NANTI KITA SAMBUNG..DE KEJE..
Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK