31 March 2011

MEH KITE BERSOAL SIASAT BERSAMA YAYA..


Assalamualaikum......
okeh harini eka nak join soal siasat yaya..
sebenarnyer eka tak bape sihat harini..mouth ulcer ni
betol2 wat eka jadi lemau sangat..
ase nak nanges pon ada..wuwuwuwuwu.
ape ah eka,skit2 nanges kan..
gedik...nak wat cemana..dah nak menanges...
takde sape mampu menyekat air mata itu........kan??
dan meh la jawab soklan2 ini...
sapa nak join boleh lah kelik belog yaya..




1. betol ke orang laki nie time pes2 nk tackle awek je beria2..?

mestilah beria..kalau tak usaha cemana nak dapat.....
kan kan??
hehehe..tapi takdelah smpai wat benda2 bukan2
cam g tunggu kat depan umah dia sambil menghadiahkan bunga,
cekolat,anak patung dan segala macam bentuk hadiah yg disukai pempuan...
kalau ade tu,memang sangatlah untung....


2. betol ke orang laki nie bila da dapat awek yg dye nak tu,
pas da kapel wat cam wujud xwujud ke awek dye tu?

kalau ade la lelaki spesis itewwww,
tinggalkan hajelah lelaki itewww wahai wanita..
kerana buang karan jerlah dengan lelaki itewwww...
ha hambek......itewwww..gedik x?? kikikiki
setakat nak tekel awek lawa,
dah dapat buat cam tunggul....
lupakan jerlah...........
kapel kalo nak memain bek tak payah..buang masa,
buang Ringgit Malaysia jer..kan kan...
kang nopup lagi,dating lagi,
tu belom masuk hadiah2 jiwang2 lagi...

3.betol ke orang laki nie xhambek kesah pasal tarikh2 istimewa?

ha ah memang....memang kadang2..
takdelah semua..korang nak tau??
apple eka nyaris lupa bday eka akibat silap tarikh..
eka lahir 22/05 dia ingat tarikh 22/05 tu masih 21/05,
nyaris tak merajuk...kalau x..siap dia...
hahahaha...
tapi skang dia ingat dah....hari anni pn dia ingat,
takyah eka susah2 ingatkan dia...

4.betol ke orang laki nie ayat manis mase nk kapel je..
pas kapel xde da ayat2 manis tu?


eh yeke??
mane de lah.....mase memula nak kapel lagi 
malu nak mampos nak cakap manis2..
dah kapel baru ilang malu..
tapi dah kapel,tak malu nak mampos pulak cakap
ayat2 manis..nak kentot depan2 pon tak malu dah time tu,
apatah lagi nak makan gelojoh2 geget2 tulang ayam
kalau makan kat KFC...memang tak heran dah..
hahaha..
waktu memula kapel,nak makan ayam tu tak tertelan ayam tu,
nak suap pon ala2 malu2 kambeng...
hak hak hak....ade ade???
bukan eka lah..peace!!!!!!





lah,4 soklan jer ker yaya oii??
aduh sronok beno nak jawabnyer nih....
kikikiki..
tapi ape2 pon pokok pangkal dari hati...
kalau hati tu ikhlas,jujur insyaAllah,
takkan ada benda2 yang kurang diingini...

sekian....

T__________T


hati rasa rindu lah pulak....
hehehe



30 March 2011

Menuit2 di TWITTER

buat twitter punya lama,
tapi nak menuit tak reti..
ni baru nak belajo menuit.....
kihkihkih..
jadi marilah kita menuit2...
jumpa saya di twitter...


burung biru berterbangan
lalu menyebut...

tuitttttttttttttttttttttt....

kihkihkih


Poco-Poco Haram?


Ini adalah isu tarian poco2..
sapa penah menari poco2??
sapa penah hampir sakit kakimenari poco2??
sapa yang terlupa step menari poco2?
sapa yang men blasah jer menari poco2???

dan terbaca ni blog ini tentang fatwa poco2 diharamkan..
diulangi diharamkan untuk kita sebagai umat islam
menari tarian poco2 ini kerana sebabnya:-

ianya mempunyai kaitan dengan kepercayaan agama dan pemujaan
roh berdasarkan kajian yang menyatakan ianya sering 
di amalkan di Jamaica serta bercirikan agama Kristian.
dan pengharaman ini akan diwartakan...





dalam utusan arini di ruangan forum juga ada berkata begini..
seorang pembaca cakap step dia ke kiri ke kanan ke atas ke bawah
menyerupai lambang salib..




eka jugak pernah menari poco2 ni
tapi kurang gemar sebab asyik lupa step...

mari kita senamrobik jerlah...
ikut step sendiri...

pastu lompat bintang..yayyyyy..
lagi bes kan...



...


29 March 2011

Penyakit Mulut Yang Serius??

tajuk macam kronik gila..
tapi takpon..hehe..
biase jer....tapi sakitlah....


T____T


Penyakit ni akan datang bila tiba musim panas...
bila musim panas jer mesti kene...
tak tahan betol lah...
dan penyakit itu dipanggil mouth ulcer..
ha ah memang la sakit sangat..sebenarnyer dr ari ahad tu kot dah kene,
tapi x sakit sangat..
tetibe bangun pagi tadi,sesakit pulak..
dah smpi opis langsung tak becakap...
jadi bisu..heeeeeeeeeeeee
bayangkan seorang pempuan yang mulut becok
tetibe jer jadi pendiam akibat mulut pecah tu..
dah la pecah tang hujung mulut,memang hazab lah...

dulu kan,eka penah kate..kalo korang tengok aku diam jer tu
buang tebiat leh tu..tapi kalo aku diam sebab mulut pecah,
tak de papelah tu..
kihkihkih...

ekceli ni lah padah bila minum air kurang..
eka tak tau apsal eka jarang minum air..
kadang2 kan pas makan tak minum..
memang salu kene marah..
sejak skang jer eka dah rajin minum air masak..
asenyer bergelen2 gaklah minum...tipu..
hahaha..

ais memang suke.tp tak bape baik..
so skang hari2 pasti minum air suam..
bak kate Kak anita sarawak..
minum cukup air agar kita tak nampak tua..
jadi,kita harus minum air berliter2 sehari..
kot rasa nak kencing je tu,pegi jela kencing..
dah minum banyak,kencing pon banyak ar...
kan kan..



hah tengokla muka sakit eka ni....
bibir ase cam bengkak tapi takdelah rupe angelina jolie,
mata bengkak akibat tahan geram smpi nanges malam tadi..
serius GILER GERAM
korang nak tau??
malam tadi eka terkene panggilan hanget...
tapi eka panggil bukan hanget,tapi panggilan HANGEN..!!!!!!!!!!
memang hangen betol eka tengah malam tadi,
memang nak tido sungguh dah,
sekali dpt calling dr apple..
cisss die kenekan eka,eka ase geram giler sampai menanges!!
eka nak carut tak sampai hati..kihkih...
last2 tahan geram sangat sampai menanges..
ha hambek..merajuk sampai harini....

padan muka dia..
memain lagi...memang cari nahas lah...

ehem..eka nampak cam lembut jer kn,
tapi pada dasarnya tak de pon lemah lembut tu..
suka terajang2 orang...suka sepak2 orang
ganas kasar garang suka jerit....hahahaha





28 March 2011

Si Ayu?


Ayu!

Ayuuuuuuu!

Ayuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

huh! sombong betol!

awak,kenapa sombong sangat???

seseorang bertanya kepada eka masa makan tadi..
makan sorang2 pulak...maklumlah jauh2...hehehe

aik,awk panggil saya ker??
saya bukan ayu....
salah org nie..

eh panggil awaklah..(sengih2 cam kerang terkopek tu)

tapi saye bukan ayu...bukan bukan

awaklah..awak ayu jer...pakai baju kurung..
awaklah ayu tu....hehehe..


?????????????????
la saya ker???
oh,terima kasih..keje pakai baju kurunglah...

dan lelaki itu masih lagi tersengih2 lagi...
sambil bertanya...

no tipon ada???

alamak...taktik nak ngurat le plak....
hahahahaha

aduh.....apehal lak mamat nie....

seb bek time tu nak balik dah.....
hahaha...
eka bagi die senyum jer..hahahaha
tak kan nak ejek pulak....kuang hajo lak rope..

kelakar pon ada...
tak pasal2 panggil name eka ayu...
padahal name eka jauh giler bunyi dgn ayu...



tenet lembab..
mencikkkkkkkkk!!!!!

jejaka terhangat nak mengurat tak??
boleh la ikut gaya mamat di atas...
hehehe...





Ade Orang Tolol

Ciss ada jugak manusia yang mencari perkataan tolol bin bahlol.
siapakah si tolol itu??

hahahaha
lawak ah korang ni..eka takdelah org name tolol..
tapi eka ade lah tulis ape makne LOL...

nah pegi tengok en3 kamu memang tolol...

lawak ah...

takde org tolol kat belog eka ni.
semua org pandai2....

Dilangkah Bendul~

En3 ini pasal en3 happy pun ya,tak happy pun ya jugak....
happy sebab adik eka bakal bertunang 20hb 11 2011...
nak tarikh cntik jer kan...
20112011

tahniah untuk dia..umor dia 2 tahun lagi muda dari eka
hah takpelah tu..muda2 kalau dah sampai seru,nk wat cemana kan..
hehehe..walopon kak dia ni lambat sampai seru,
tapi takpelah..langkah la bendul..
tak kisah..tapi janji cincin sebentuk ya!
hahaha

dan segala kemahuan eka itu ade eka cerita kat


dan tah macam ne,tetibe mak eka cakaplah hari sabtu haritu...

'kaklong,pekata ko ngn adik tunang sekali,
lagipon korang kan dah lama kawan,
senang hati mak dua2 sekali tunang..'

erkkk cam nak tersembur beger ayam kat mulut...

bukan aper....ase cam it's too early..

tapi dalam hati duk berkata2 gak..
a ahla..save badget......kan??

pastu adik eka pon kata,
a ahla kaklong..nek skali lah,takdelah org langkah kaklong...
pastu nanti kita wat pelamin sebelah2..
kita kongsi pon boleh..
kan kan....

amboi,adik eka dah berangan dulu ah..

eka tak tau nak kata,pokok pangkal tanya belah laki dulu..
maka eka pon tanyalah apple...

dan apple tak setuju...dia kata nanti kita wat majlis kita jer,
takyah nak kacau majlis adik...

T_T

okeyh......menurut..
lagipon tak sedia lagilah.....heeeeeeeeeeeee~
dia pon baru keja...tanak terburu2..slow2...

happy untuk adik...

dan ternyata eka akan dilangkah bendul jugak nanti..
nerveous kot..nanti kene sarung cincin jugak oleh bakal mak mertua adik...
ohooooooooooooooooo~~~~~~~~~


nak ni..tak kira!!!!

hehehe..
gurau...


tapi walau adik eka yg tunang nanti,eka rase lah,
dah tentu eka yang lebih sbuk sebab adik eka ni pendiam sket,
waima die demam g klinik pon eka masuk skli tukang cakap..
masa tu dia kecik g kot....tapi memang nyata lah semua eka 
yg urus nanti..dr cenderahati,hantaran memang sume pakai idea eka punya
tak yah nak fikir2 dah..
bertuahlah ko dik dapat kaklong cam aku ni....


hahaha....

p/s: org belah negeri sembilan sana tu,kalau lelaki bertunang,
kene ada kenduri gak yer??
beza ngn kat tempat eka....
jarang belah laki wat kenduri jugak....
salu belah pmpuan jerk..






GEGAR BLOGGER BARU

Assalamualaikum..setelah sekian lama memendam rasa
dan tidak menjoin ape2 segmen dan tidak berblogging akibat internet
kat rumah cam haprak lembab macam siput vavee maka eka jarang 
berbelog.nk bukak fesbuk pon menderita menanges2 wuwuwuwuwuwu....
hahaha...dan arini kt opis tenet cam haprak gak tp buleh la bukak....

dan en3 ini dinamakan Segmen GEGAR BLOGGER BARU..
Santai Bersama BEN ASHAARI


kelik gambar yer kalau nk join

eka tak taula status belog eka ni barula kot sebab followers baru 
menjengah 364 bukan 364 + 0 kat blakang..
bukan2.....

T_T

dan en ben kata bawah 500...
oklah tu..mmg saje bg eka join lah tu..hehehehe
dan en ben suh pilih gambar mana paling suka dalam belog dia..
dan eka ase eka nak jadi masuk bakul angkat sendiri 
sebab pilih gambo ni...
saje nak peromot2 blog sndiri...
ehem..agenda tersurat tapi tersirat ni..boleh ye en ben???
hehehehe..

image

gambar header sendiri.....
hehehehe...

opssssss

dan gambar ini dicopy dr en3 ini..
terima kasih en ben......rasa suke sangat..
ish malu ah.....hehehehe..

dan sepanjang berbelog ni kot paling sweet dan gila manis...
sebab tak penah kot direview sedemikian rupa..
terharu..

hehehe...
dan sebab memilih en3 ini??
sebab suka sangatlah.....

Mengapa saya menjadi blogger???


hari2 juga saya membaca celoteh orang lain..
hari2 juga saya menghabeskan masa membaca belog org len,
hari2 juga saya mengkagumi belog orang lain
hari2 juga mata saya tertancap sambil terketawa 
melihat en3 orang lain...

lalu terfikir..

sampai bila mahu membaca belog orang lain kan??

jadi saya buatlah belog sendiri,
tulis isi hati sendiri,
mengata diri sendiri
hehehe...

dan terjadilah belog kecil kecilan saya ini..
selamat membaca.....

T_T

dan panggil saya Eka...
nak kenal??
nak biodata x??

ke nak tau makanan kegemaran skali???

boleh2...

:P

Blog Pilihan Harian Saya??


eka suka masuk belog akak ni..
akak ni baru jer berbelog....
jadi ape salahnyer eka promot belog akak ni..
hehehehe..
kalau nak letak blog popular tu dah sah2 lah
memang belog dia ramai org masuk....

dan kak tina ni eka kenal lama dah,
sejak mula berFB..dan tetibe akak tina ni de belog...
baru bape lame tapi en3 die santai jep...
hehehehe...

ok tu jer...
sekian..hehehe






26 March 2011

Duta Apam Polka Dot DOt

Hai semua..agak lama gak ar tak post en3 baru 
walapon tadi baru post satu..hehehe
eka rase terharu giler nih bila dapat apam dari kawan bek eka..
hehehe....

lynda yg comel...

adelah aritu eka request die nak apam polka dot
siap request kale pink biru lagi...
sweet jer..
dan semalam lynda buatkan..
wahh suke giler lah..
sedap...tembam..hahaha
ada inti coklat..
die blaja daripada facebook jer..
FB KONGSI RESEPI dan ternyata tak mengecewakan...

dan akibat rasa terharu itu,eka telah membuat en3 ini...
dan sekaligus dilantik menjadi duta apam itu..
tanpa kontrak dan tanpa bayaran..
hahahaha..
ala kawan2 kan....
hehehehe...

dan inilah kawan eka tu..


takleh ngurat..hahahaha
dan dibawahnyer en3 gedik2....hahaha


pandai..huruf A untuk Ateeqah......hehehehe...
comel x??

bukan eka..apam tu..hahaha



O untuk???
OOooooOOO comel....hahahaha


A lagi...oklah tu....
tapi pelik ah linda..
asal ko buat OLA??

nape x buat EKA...
kan lagi bagus untuk duta apam ko ni promot habes-habesan....
hahahaha


hah yg ni kecik2 dan paling comel...
geram..ase nak picit2 jer..hehehe


OLA?? ALO???

hah ape2 jerlah..
yang penting comel dan sedap..


dan itu sahaja...berminat??
sila bagitahu...hehehehe

dan sumpah sedap..
dan sumpah somel...

hehehehe

okeh lah..eka nk g makan jap..
nk g makan beger kat mamat beger tu..
sedap..

TQ lynda...
sedap tau..
nnti wat lagi tau..



Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK