30 April 2011

Kaki Saiz Panjang Memang Susah tapi Kadang-kadang Senang.....haha


Malam Ni Rasa Cam Bosan Pulak

Hai semua..selamat malam...
fuh rasa kenyang gila daripada petang tadi makan laksa jer kerje...
kih kih kih

tu kira salah satu makanan kegemaran eka lah tu..
sebenarnye lama dah merengek -rengek kat mak nak kan laksa....

ecehhhhh

cam budak-budak jer ropenyer..hikssssssssss
dah tu rasa cam bosan jer plak..
apple plak buzy kenduri rumah makcik dia,
eka plak malas nak pegi sebab minggu depan 
nak g sana jugak sebab anak buah apple wat bday..
kakak ipar apple dah mesej dah ajak dtg sekali mnggu dpan..
kakak apple plak ajak datang awal boleh tolong2...
hehehe...
tolong2 ni yang best nie...





anak buah apple yang sambut bday mnggu depan..
Raziq nama dia...hehehe


skang eka tgh tengok berita TV3 tentang penulis petisyen..
cam penulis jalanan tu yang duk kat tepi2 jalan tu..
masih ada lagi yer orang yang taip surat camni,
gigih pakcik Ramli Salleh ni taip surat..yang kelakarnya 
dia kata selain dari surat rasmi rupanya ada jugak yang taip surat cinta..

kih kih kih

pe la korang ni....janganlah surat cinta pon pakcik nak tulis gak
ha lepas ni ada majalah 3..adalah cita..Astro pun semua cita ulangan..
AF plak eka agak kurang minat tengoknya....

jom....


Laksa Di Petang Hari........

Hai semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
korang dah makan ke belum??
dah minum petang dah ker??

eka baru ke lepas makan laksa mak yang buat..
mak kalau buat laksa mesti panggil adik-adik dia datang makan sekali..
eka plak tadi tak tolong mak masak,
eka kemas rumah.hehehe..
tau tau tengok siap dah..
fuhhh sedap..laksa ni laksa cili api sebab mak eka tak guna
cili kering..memang kitorang semua suka laksa cili api..
ikan plak guna ikan kembung segar bukan ikan sardin....


hehe



pastu tadi datanglah makcik2 eka termasuklah nenek eka...
makan ramai-ramai bes sedap....
pasni nak tido ah....hahahaha

eh tak,eka tengah tengok astro prima..
yang topi ajaib Brainscan...
hehehehe



Topi Berbentuk Sotong Tapi Rupanya Reben..haha

Semalam kan eka tengok Royal Wedding Will dan Kate...



memang la 'seronok' nengoknyer sampai mengantuk 
dengar dorang nyanyi....hahahahaha
pastu kan kalau dekat sana tu kalo kawen2 pmpuan dia 
kan suka pakai topi bagai-bagai jenis bentuk macam2..

pastu eka ngan adik eka mengekek2 gelak tengok 
topi sepupu William tu name dia 
sapa tah...hehehehe..

tak caye ce korang tengok..

Royal Wedding Crazy Hats

nama dorang ha jumpa dah

Princesess Beatrice and Eugine

dah upe sotong sket2...hehehehe

tapi lantak lah dorang nak pakai ape pun,
eka suke tengok jer....hihihii

jom lah,makan laksa..hehehe

bestnya duduk di teratak PINKY MOMMA ;)


hai semuaaaaaaaaaaaaaaaaa

eka nak join bloglist kak pinkie ni yang merupakan
geng kentut eka bersama-sama ujang itu hari...hehehehe

kak pinkie ni ada join eka punya kontez
yang eka peram yang amat lama tu..
hehehehe..
takpe..sabar jer tau..nanti eka umumkan..
dan nak join ni senang yang amat..
korang boleh kelik dekat banner atas tu untuk link 
terus ker belog kak pinkie tu..hehehe

lepastu bagitahu jer apa2 tentang belog ni...

ha belog akak ni cantik sweet macam gula-gula kapas
walau pun tak boleh rasa manisnya...tapi tetap sweet sebab 
ia kaler pink yang eka minat sangat2..hehehehe
dan blog akak pun best! eka suka baca tau..hehe

dan yang penting akak vogue ok..hehehehe

okey,tujer...hehehehe





29 April 2011

Maharaja Lawak Malam Nie Agak Slow

Kalau minggu lepas lawak gila-gila tak hengat,
minggu ni agak kurang lawak melainkan jambu jer yang
wat eka pecah perut sampai gelak rasa nak putus nyawa 
pastu istighfar banyak-banyak..

dah tu ada plak adik pmpuan eka tu jadi geng gelak..
bahahahaha...

Maharaja lawak 2011: Team Jambu

lawak gila jambu..ada moral tu wei..
moralnya jangan suka mengumpat..part yang last tu..
tapi part yang tak dengar masa tauke jadi emcee tu memang 
lawak gila gila lah..
hahahaha tak dengo suh call,
dah call suh mesej plak..bahahahaha

gelak lagi...

hahahahaha


ermm yang nabil pulak bukan tak ok tapi macam slow
selalu bak kata ahmad idham kan nabil cam agresif
atas pentas..eka memang suka nabil sebenarnya,
tapi tulah agak lems skit malam ni kan..


nabil jadi detective conan minggu ni..
pastu jadi lak makcik celaner yg suka men telepon opis..
hahahaha..

tapi Nabil paling lama wat persembahan sampai berdarah2..
eiuwwwww.....dia sendiri pun geli..
ape2 pun nabil bes dan jambu pun bes!!!

hahaha

Jom lah kita sambung tengok lagi..hehehe


Royal Wedding Yang Buat Aku Rasa Arghhhhhh Lamanya~

Tadi alkisahnya tertancap kat depan NTV7
nak tengok anak bujang Lady Diana si William Kawen dengan Kate..

ahaaaa...
sobona eh lotih den nunggu kate ngan william nak nyobut i do tu ha..

asyik nyanyi nyanyi nyanyi jer
dan sempat le tetido kejap...bahahahaha....

lepastu sempat la jugak 'printscreen dekat TV'
tangkap jer ha amek pakai kamera henpon C3 eka yang ala2 tu
semata-mata nak kongsi ngan korang ha...


Leceh jugak ye dak tengok Orang Diraja ni kawen n nikah,
jenuh tengok persiapan kemain lagi....
pastu asyik nyanyi nyanyi jer..
mase deme tengah nyanyi kite bleh buat benda lain..
nak nengok kate jer ngn william...
bertuah la bapak kate menantu putera raja...
dan bertuah lah kate dapat anak raje..
suare kate halus beno...nervous gamaknyer...kih kih

pastu mula2 tadi nengok jerlah kereta meluncur laju
sambil melambai2 ke semua rakyat jelata berkongsi seronok 
mereka sebab putera raja mereka nak kawen..

fuhh  dorang kan taat setia kat raja dorang nuh...

kebetulan adik eka yang nak langkah bendul eka tu cuti sem
hah eka ngan dia tertancap katr depan TV nak nengok
William and Kate menikah..

mak yang sibuk menanam bunga ros kat luar rumah pun masuk
setelah kami berdua asyik bercakap 

' ishh bilelah pengantin nak keluar ni,mengantuk aku..'

mak pun kata 

'korang tengok apa ni,anak yang mak dia mati eksiden tu yer,diana yer'

dulu kecik2 yang amat le hensem...mak pun tumpang sekaki,
tapi sebelah kaki jer..mak pun tercari2 mana william
dan sekali william keluar...

'ehhhh udah rope tua cam bapak dia dah yer.....'

ha ah kan mak kan..hehehe...

ishh lame beno lah nak tunggu pempuannnyer,
bekla mak tanam bunga lagi pekdah...

hahahaha..
tengok...mak pun letih kami lagi la dari tadi letih...
kih kih kih kih kih kih kih

selamat berbahagia lah william dan kate walau anda
tak baca belog saya..saya tetap nak kata jugak...

erghhh tetibe rasa mengantuk.....


nak mimpi tengah bersanding dan kawen
tapi tidaklah nak cam william n kate
nak buat yang simple tapi menarik serta tidak membazio.....
heeeeeeeeeee..



:P


ZzzzzZZZZzzzzZZZZZ



Errr Bahasa Elok-Elok Sikit Boleh?

tak semua ah budak skolah camni...theee
sebahagian jer..




Errrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr tadi ada lah usha-usha budak2 skolah
punya FB..nak jadi cerita eka tadi bukak lah FB eka lagi satu..
lepastu sempat gak ar tengok sapa add semua..
dan ternampaklah segala-segala benda yang melawakkan...

hahahahahahahaha


pertama bahasa yang digunakan oleh mereka

eiuwwwww saie mencix dak gurlzzz claz saie
(err saya ke saie??,nak tanya,kata ganti nama diri tau eja ker tak ni?)

ckolah itew manyak gilew owang menggewdixxxxx

wei pumpoan gilew gedix,kaw mewmang P****T
(peh mencarot dalam fb,giler ke haper???
ni memang jenis tak malu benar ni)

sambung ayat lagi,

na amek Boy Itew lak..Cam Coun Sangat! G Blah ar....
(oh,marah sebab amek bf dia.....peh)

pastu wall tak lock,mengata pulak kawan2 sendiri,
pastu bergaduh-gaduhan..

oh lagi....

Aq buhsan Gilew Tahap B**I ar duk umah Cowang2
(peh,nama binatang nak sebut lepastu sebut lak duk umah
sorang2..sajer jer kot nak bagi org dtg ketuk pintu rumah dia)

seriuslah cakap..kita ni nak baca pun menggeliat lidah..
kadang2 sepupu sepapat eka yang masih belaja tu pun
suke yang amat tulis gaya camni..
kadang2 rasa nak tergeliat lidah erkkk erkkk erkkk 
nak baca kalau dorang tagg kita,post kita apa-apa...
memang sajer nak eka 'sound' lah tu.


er no no no..
tamo tamo tamo wat gitew yerw...awwwww..




Lepastu kalau bergambar toksah cakap ah,
kebetulan masa eka tengah on9 tadi,
makcik eka ade masuk bilik...makcik eka tu terkejut
ngan gambar sorang budak ckolah  sekolah ni,
bergambar dari atas pastu cam baru pas mandi
pakai towel sambil lidah terjelir.......
nampak ar payuda mereka itu..pangkal payuda mereka....
dan takyah ar cakap banyak2 an,
paham2 ar kalau lidah terjelir2 tu cam ape..

pastu banyak lagi la aksi2 mereka tu yang kalau kita
tengok nak tergelak,sedih malu bla bla bla bla bla lah...

tu yang perempuan..
yang lelaki pun sama gak...lagi2 yang masih pakai
baju putih seluar hijau tua tu..kemain lagi bergambar sambil 
tunjuk fukc you dengan bangganya....

pastu gambo merokok dengan asap kepul2..
pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
hebat sangat kot..

errr nak pesan dekat adik-adik



janganlah buat camtu dik...
FB ni meluas...sapa-sapa ada internet boleh bukak..
pastu sape jerlah yang paham bahasa korang tu..
dari negara mana lah korang belajar..
kalau cikgu Bahasa Melayu korang baca tu,
mau nangis teresak-esak cikgu korang tu tengok.....

errrr lagi satu bab - bab carut-carut tu...
dik,orang pandang tak elok adik-adik sayang..
akak eka ni penah baca yer,
ada seseorang cakap

'bahasa dan cara kita menulis di ruangan status di FB misalnya
melambangkan keperibadian kita'

kalau adik-adik sampai tahap kes carut-carutan ni
senang sangatlah orang nak cop adik ni tahap apa....

errr lagi satu,pasal gambar-gambar tu..
cuba adik fikir kalaulah ada orang yang berniat jahat 
amek dan 'copy' gambar-gambar adik tu,
pastu dorang bukak akaun baru pastu kat sana dorang menipu 
sana sini..ha cemana???
risiko kan????

dan akhir kata..
renung-renungkanlah dan selamat beramal..
akak ni takdelah 'perfect' sangat,
tapi sekadar mengingatkan diri sendiri dan jugaklah orang lain...

ok,tujer bebel..hehehehe



Indahnyaaaa Jumaat....

Status dekat FB hari ini....baru jap tadi

yeayy jumaat bes sebab balik rumah lunch kat rumah mak masak sedap! heee~

eka kan kalau hari jumaat suka sangat balik rumah 
kalau ada masa dan kerja tak banyak sangat..
sebab nak makan mak masak..

eceh..

nampak beno ngade-ngadenyer eka kan..

bahahahaa..ye ar

kang duk kat opis berseorangan atau pun kadang 
lepas semayang jumaat ada lah najib opismet eka tu..
takpun shafik...kalau dorang takde berseorangan ah..
staff dah kawen bek la balik umah sebab
ada hubby and anak2 kan...


rumah eka pun x jauh sangat,
saje malas nak balik..kdg2 kawan eka call ajak makan same..
kalau tak sorang2 jer sebab akak opis eka 
tu salu balik rumah

hehehehe


oh hari ibu nak dekat kan.....hehehehe

untuk mak saya walau mak saya tak baca belog saya...
theeeeeeeeeee


mesti korang pun cam eka kan..
walau ape pun mak masak,semuanya sedap dan lazat 
sampai menjilat jari meleleh kat bibir ni...

ape jer termasuk telur goreng pun kan...

sebab tu kalau eka makan kat mana-mana
atau berjauhan dari mak contohnya pegi mesyuarat ke kursus ker
mesti eka tringat mak masak...

eka tak dapat bayang camner mak kata

'kalau dah kawen nanti duk jauh mane ko nak cari mak'

huhuhuhu

sedih....


tapi takperlah..sebelum kawen ni kene manja bes2
hehehehe

kan kan kan


kih kih kih

p/s: mak kata arini mak masak ikan kayu masak taucu
pastu rebus kerang cicah sambal kicap..
menu yang sedap waktu hujan2 nie.
hujan baru berhenti dari pagi tadi..
sejuk sujap lagi kaki tangan eka nie...


sedap sedap


Rasa Nak Tarik Selimut Je......

Pagi tadi ya Allah eka malasnya nak bangun pagi,
rasa nak tarik selimut tinggi-tinggi pastu tido sampai keluar air liur basi.


tak tahu la syitan mana yang hasut kata 

'eh eka ko tido lah lagi tido lagi awal lagi ni,
lagipun kat luar tu hujan lebat yang amat..
ko amek jer cuti..ko bukan selalu cuti asik keje manjang,
kalau ko ade laki mesti laki ko bebel asyik keje tak cuti...
dah ko g tido g tido......pastu syitan tu gelak keh keh keh....'


kuang hajau kan....ah belah ah syitan......

eka rasa kalau eka cuti sehari,keja kat opis bertambah macam 3 hari..
so daripada buang cuti duduk kat rumah membuta tak tentu hala sampai
tak bangun-bangun macam orang makan pil tido,
baik eka keje.......kan kan kan...

gelak jahat kat syitan balik.....

heh heh heh heh 

rupanya malas nak bangun sebab hujan lebat gila kat luar..
menggigil lepas mandi tadi ahhh rasa nak duduk dalam air panas
lama-lama sampai tertidur....hahahahahahaha

hari ni dah hari jumaat kan..cepat benar masa berlalu...
dan hari jumaat penghulu segala hari ni memang elok sangat
buat perkara-perkara sunat cam potong kuku.....

jap lagi kita potong kuku..tak elok kuku panjang..kotoq....
oh ya..nenek dan mak selalu kata jangan potong kuku malam2 nanti buta


erkkk yeke...pesan orang2 tua yang maknanya sungguh tersirat...


jangan potong malam-malam nanti kalau salah potong
terpotong daging kan susah lagipon kalau malam
kan mata kita tak berapa terang.....

untuk semua.....


hasil carian google

okeh sambung kerja..ni eka wat kerja sambil rasa mengantuk...
hehehehe




yeyehhhhhh
minggu depan dah nak jalan...siap hari ni jugak...

28 April 2011

SANTAI BEN ASHAARI :KENAPA AKU SEORANG BLOGGER

image

Rasanya tidak perlulah eka bercakap banyak membebel 
tak tentu hala kan..dan ini lah segmen terbaru..

nak tau??

nama saya eka..
hobi saya suka join segmen abang ben...
mana2 segmen dia yang eka sempat memang eka join..
kot2 sapa tak minat ker,meluat ker eka nasihatkan pegilah 
men jauh2 yer..hehehe


KENAPA AKU SEORANG BLOGGER ??
Baiklah..kenapa aku seorang blogger???
sebab saya suka lah..nak mencuba..
kerana sebelum ini saya tak reti buat blog,
saya suka baca jer belog orang..
tapi setelah difikir2 bek ah buat belog,pastu 
boleh orang baca plak.......hehehehe

dan buat pertama kalinya blog ni dibuat,
eka masa tu ZERO (betul ker eja ni) ah 0 lah senang..
tetapi setelah membaca belog yang popular,
blog orang lain,timbul satu kekuatan yang sukar digambar 
dengan kata-kata

(ewahhhhhhhh.phewitttt)

tapi bak kate orang,taktau tanya ar......
dan sekarang eka berbangga sebab eka berjaya buat belog
dan eka berjaya mendapat pembaca..
yeyyy lagi sekali sukar nak cakap dengan kata2...phewitt lagi skali....

:p

pendek kata,saya suka jadi blogger..
jatuh cinta dengan dunia blog walapon
tidak sepopular mana.....kan??

ok babai..lebih dah ney....!!!!!!!!!



Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK