31 May 2011

Harini Kesian Blog Saya kan kan....

Assalamualaikum...fuhhhhhh terasa seperti baru lepas keluar daripada rendaman air di dalam kolam mandi..hahaha....terasa betul letihnya sampai kan eka baru lah datang idea nak menulis entry malam ni..kalau ikutkan hati,malas dah nak menulis harini.....baru jer sampai rumah pukul 9 tadi...huhuhu

Keluar pergi kerja pukul 8.00 pagi dah sampai opis...Buat kerja sampai masa nak makan pun rasa cam terkejar-kejar.....serius menyampah buat kerja terkejar-kejar...sebal rasa hati....huhuhu..tapi seronok.yelah benda datang setahun sekali....so,hadap jerlah...ye dak.....lepastu terkocoh2 ke hulu ke hilir..lepastu buat kerja lagi.. sampai petang tak rehearsal apa2 lagi....dah la jadi pengacara majlis..tapi satu hapah skrip tak baca..ahahaha..last2 petang tadi lepas siap kerja (ade jer yang tak siap lagi) terus boss ajak pegi meninjau dewan di Felda Residence Trolak....wiyuuuuuuuuuuuuuuuuuuu..........

Dah otw pergi tu,boss kata dia lapar,jadi singgah pulak lagi kat Trolak Pekan lalu menjamu selera di kedai Makcik Mee rebus....fuhhh sedap wei mee rebus dia...memang feberet betul..selalu eka datang makan mee rojak..kali ni mee rebus..cucur udang dia memang terbaik!!!

Telur sebijik,tapi harga mee dia sejak dulu tetap RM 3.50...

mana nak dapat harga camtu..padahal warung kecik jer..tapi kat sana 1 Malaysia...Cina,India semua lepak makan sana....heeeeeeeee~


makan mee rebus mesti ada cili hijau segar..
rangup peda...ha lagi satu,bawang goreng dia buat sendiri lah kot..
sebab tak rasa cam bawang goreng beli..
sebab kalau kita beli,rasa dia mesti banyak tepung ye dak....

hehehe

p/s: boss belanja....hahaha..tq bosh!

Dan selepas siap makan semua,pergilah ke Dewan tu...rehearsel 5,6 kali pulak sampai rasa dah tak tahan nak terkencing pulak tu..hahahaha..sejuk...tapi berjaya jugaklah eka buat...dan boss pun puji kata eka punya lenggok suara kalau berpantun tu.pehhhhhh....hahahahhaha..

Nak tercekik eka gelak sampaikan petugas Felda Residence Trolak yanag tengah buat backdrop tu mengekek2 gelak boss punya lawak...hahahahaha...

akhirnya balik rumah asa cam nak tertidur jer.........huhuhu..letih.baju esok pun tak iron lagi pulak tu..
sekarang tengah dengar Lagu True dari Ryan Cabrera.....fuhh apple yang bagi..romantik jugak dak apple tu...hahahahaha.............................................

So,esok akan berlangsungnya AGM tu,jadi kawan2 semua tolong doakan semoga perjalan majlis berjalan lancar dan korang doakan jugak eka tak tercekik cekelat hacks masa tengah mengacara tu yer.kih kih kih.....
dan esok jugak apple akan memulakan kerja baru di opis baru di tempat baru di KL sana nuuuuuuuuuu.....

Im Happy for him...............................

Hubungan ini melangkah fasa kedua.....

Fasa ketiga?????

InsyaAllah tahun depan..doakan yer..hehehehe...

shhhhhhhhhhhhhhhhh nak tidor lah..hehehehehe


30 May 2011

You UNFOLLOW Me???? But ,WHY??????

fuhyoooo macam terar sangat ko nak speaking English....masa SPM BI pun 4B jer....hehehehehe.... eka baru lepas retype balik apebenda yang nak dibuat tadi..banyak muka surat okeyhhh..letih ai tau.rehat jap..hehehehe..biasalah suka sangat nak menjelma kan menjadi sukarelawan dengan ikhlas hati....hahahaha

Baiklah,mari kita cerita pasal unfollow ni........



keh keh keh keh....

ermmm baiklah..memandangkan followers eka baru ada 631 orang,makanya kadang2 kita terperasan lah kan bila ada orang baru follow kita kan.....

Kadang-kadang suka jugak terjah blog2 baru masuk tu..sebagai hargainya eka follow lah balik kalau best....takde lah eka nak mengamalkan konsep u follow me,follow lah ai youuuuuu.......

takde

tak pakai

dan boleh jer cecah 600 walau tak guna ayat itewwwwwwwwwwwww....

takde nak sombong2 berlagak kan kan..

adatlah..dalam 100 tu tak semua suka kita..ada lah selit sepuluh,dua puluh yang tak suka kan.....bak kata orang,citarasa manusia berbeza..ada suka masam,ada yang kata masam tak best..ada suka manis,tapi ada yang tak suka dan kata nanti kena kencing manes...ada suka masin,tapi ada yang tak suka masin nanti kene darah tinggi.....jadi,dari situ kita tau manusia ni banyak perbezaan..tu barulah kita nampak perbezaan yang nyata bukan perbezaan yang ada dalam HATI seseorang manusia.....

Kadang-kadang kita tak sedar.....

Tak sedar kadang-kadang ada kata-kata kita,bahasa kita,percakapan kita tu menyinggung hati dan sanubari seseorang...ewahhhhh..saje nak sebut pasal malam tadi..keh keh keh

Tapi,biasalah..kalau ada yang tegur,muhasabah diri ah..jangan nak melenting.......k bai..cita pasal follow

baiklah,kadang2 eka perasan..ada unfollow blog eka......sedih.... 

eka nak marah???

eka nak hamun???

ermm tak lah!

watper nak marah..mungkin sebab belog eka bukan taste dia..

atau ke mungkin blog eka kaler pink dan nampak manis kot..hahahaha..nanti kena hurung semut kena kencing manis plak lah karang...hehe

dan persoalannya...

eka dah reti nak UNFOLLOW orang...hehehehe....

korang reti tak???? kalau sesapa tak reti nanti next entry eka ajarkan.....nak tak nak tak????

lepas ajar ni mesti ada unfollow blog eka..hehehehehe


Errkkk Maaf TerBUSY pulak

Huh terkejar kesana kesini untuk menyiapkan persiapan AGM ofis tahun ni....masing2 ada tugas masing2..eka plak lebih kepada persediaan buku,kad undangan,jemputan dan kerja-kerja hakiki yang memang tak lari daripada kena buat jugak..so,sorry la semua ya..tak dapat nak BW,tak dapat nak ngular..apple sorry...hukss

kena jugak

paham!

erkkkkk



sedih tau.....huhuhuhuhu...

ermmm lepas ni kena practise untuk mengaca mejelis pulak dah...sepanjang eka kerja kat ofis ni dah 3 tahun menghadap AGM kali pulak boss beri kepercayaan kepada kita...nak tak nak kena hadap lah kan..mana tahu dapat rezki keja tempat lain,ada jugak pengalaman jadi pengacara majlis....

hahahahahaha

ermmm tu yang dah siap sedia nak bercantik-cantik ni..hahahahaha

sekarang eka masih lagi menghabeskan sisa-sisa yang perlu ditaip untuk dimuatkan ke dalam lampiran buku...dah jadi lampiran lah yer sebab boss bahagian eka dah terlupa nak masukkan jadi isi kandungan buku...benda semua dah cetak...so jadi lampiran lah yer...

ni kelam kabut dah ni tapi sempat jugak nak taip satu dua entry..rindu nak menaip walaupun baru kurang 10 jam menaip entry..dan jugak otak tepu untuk menaip sebarang entry yang mempunyai bahasa tinggi berbunga2 siap dengan kiasannya sekali......huhu.....

takpe,nanti lepas abes siap semua ni eka nak cuti sehari ker...nak rest tension sekejap..lama jugak tak cuti..last cuti masa bulan 3 haritu...2 hari cuti...ikut hati nak cuti 2,3 hari...tapi mengenangkan kalau cuti sehari,kerja ganda 3 kali....hahaha..KULI HEBAT memang camni gaknyerrr

erm kisah malam tadi tak habes lagi lah...tah la..eka rasa eka nak merajuk dua hari lah camni.....hahahaha

nanti baru boleh macam ni  balik........

serius lah kan kita bukan sengaja pun..niat nak gurau jer..hebat penangan MU dan Barcelona kan...hummmm

aikk ada kaitan?? tetiba??

hahahaha

errrrrkkk korang busy tak harini?? cecita meh

KESALAH FAHAMAN YANG MENYEDIHKAN

WAJAR ATAU TIDAK 'MENYERANG '
BERTUBI-TUBI TANPA 
MENGETAHUI CERITA SEBENAR??

WAJARKAH MENYALAHKAN
TANPA MENDENGAR 
DAHULU PENJELASAN??

KETEPIKAN EGO,


BUANG MARAH

DAN FIKIR SEMULA

NIAT HANYA UNTUK BERGURAU

TAPI TAK SANGKA ADA YANG
MENYALAH ANGGAP KAN

CUKUPLAH

SAYA TAK SEMPURNA

SAYA TAHU KALAU SAYA BERGURAU,
BIASANYA KAMU AKAN 
MENYAMBUT GURAUAN ITU

TAPI,

MALAM INI...
lain mace pulok,pehhhh
den mano tau ha tetibo yo nak marah2 den


TAK MENGAPALAH

AKAN DIJADIKAN SATU KENANGAN
YANG TERPAHAT DI HATI

SALAH MASA




yeke

SALAH KETIKA




takde kot


SALAH TEMBAK




mungkin jugak


TAPI..........................





TAK SALAH ORANG

humm betul..aku tak salah orang...serius!

Tiba-tiba rasa nak nyanyi

'aku tak mengerti,apa yang kurasa.........................................'

jangan sambung..ayat lagu seterusnya takde kena mengena....

entry sebelum tidur berbaur sedih + kecewa...............................selamat malam semua................

hanya aku......pehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh





29 May 2011

JUARA MENTOR 5 DAN BIODATA SALMA...hehe

                                     



Baiklah..tadi ada post pasal siapa juara kan..jadi,Salma dah menang...hehehehe..tahniah lah buat salma...jadi pasti ada ramai yang nak tau pasal salma kan...Salma dah memang jadi ramalan untuk menjadi juara............tahniah ya Salma....

Errr Salma ada anak ker??? yang macam digembar gemburkan tu?

Nama Penuh Salma : Salmah Bt A.Asis


Umur: 21 Tahun... Wow muda betul Salma an..

Asal: Tawau dan anak ke 8 daripada 9 orang adik beradik

Salma merupakan mentor Erra fazira dan memang menepati ramalan jadi juara

Tahniah Salma..dapat RM 100,000.00 ribu tu...fuhh..kalau eka lah...tidor dalam shopping complex kot..bhahahaha...



Salma dan Erra Fazira


Cantik jer Salma ni aku tengok...takde lah tak cantik pun...
kan


cantik

okeyh,dah...nak tengok Mr Bean plak..hahahaha

nak nyakat apple eka ni,MU kan kalah semalam...satu hari dia takde mood...hahahahaha








MENTOR 5 SIAPA MENANG????

Ermmmmm semenjak eka dilanda kesibukan ni jarang sangat nak tengok Mentor 5 ke AF9 ke,memang jarang sangatlah...kalau Maharaja Lawak ke eka  memang tengok dan tak pernah miss dan dah berapa puluh kali tengok ulangan,tengok kat you tube lagi..hahaha..tak heran lah kalau mak eka lebih kenal siapa Shiha,siapa Salma dan siapa IQA..walau pun begitu,eka tetap kenal mereka..hehehehe..

Jadi sekarang tengah berlangsungnya MENTOR 5..mak siap tutup lampu lagi nak mood..ahahaha...mak sememangnya hebat dan suka sangat menonton kalau ade mase terluang..hehehe..siap nyanyi lagi kalau dia tahu lagu ape....

jadi marilah kita semak peserta mentor 5...karang kalau salah seorang menang kita akan higlight kat sini..hehehe....ewahhhhhh saje nak cari trafik lah ni kan..

nama lebih kurang ngan eka lah..hahaha..ramai yang meramalkan iqa menang

IQA



SHIHA



Salma....


Sama-samalah kita tengok ya..eka tak tengok depan TV..eka dengar dari dalam bilik jer..hehehehe




Tragedi Menghadiri Majlis Perkahwinan Tadi..

Assalamualaikum semua......fuhhh harini memang panas gila..nasib baiklah boleh bertahan dan bersabar lagi..ayah pulak siap buatkan jus mangga lagi..memang sedap yang amat dapat minum air mangga..kebetulan bakal tunang adik bawak buah tangan berupa buah mangga...banyak pulak tu..tapi sayang,ada manis,ada masam..last2 daripada membazir yang masam tu ayah buatlah...bayangkan dengan ada rasa isi buah mangga masam manis + sejuk membuatkan tekak berasa begitu teruja sangat......hihihi....

Okeylah sebenarnya eka nak cita pasal satu kejadian yang berlaku di depan kami sewaktu menghadiri majlis perkahwinan anak kawan ayah..berhampiran dengan rumah eka tapi buat di dewan besar di kawasan rumah tinggal eka......eka plak dah memang suka pergi rumah orang kawen nak amek keberkatan......
jadi,pe salah ea pegi kan..hehehehe...


ermmm sedap jugaklah lauk yang dihidangkan..
biasalah kalau trend sekarang semua pakai bufet,
kita datang amek pinggan terus ceduk lauk kan...
lauk yang ada tadi ada ayam masak merah,daging masak hitam,pajeri nanas,ikan masin
ulam ulaman dan sambal belacan..
lepastu untk pencuci mulut ada bubur kacang lepastu ada kerepek ubi,pisang yang
diletakkan sebalang disetiap meja termasuk sebalang gula-gula untuk kanak-kanak....

eka plak pagi tadi tak makan brekpes banyak sangat,
saja simpan ruang tembolok perut untuk makan kenduri kawen..
hahahaha..........

lepastu dapatlah cenderahati berupa gelas hiasan yang comel..
terima kasih kepada keluarga pengantin......

lepastu eka tak melepaskan peluang mengambil gambar pelamin..
pelaminnya cantik dan simple..
dalam kepala otak mula terbayang kalaulah eka yang ada atas pelamin 
bersama lelaki masa depan..ishhh ishhhh ishhhhh 

chewahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh


kah kah kah kah kah kah kah


serba serbi hijau..keluarga pegantin pun serba hijau....
cantik pelamin dihias indah..sesuai dengan pengantinnya....
pengantin pakai kaler 'silver' tadi....
cntik..tak sempat nak snap gambar pegantin tadi...
sibuk makan dan jauh pulak...

dan korang nampak tak kek tiga tingkat tu???
yang belah kanan berlapik meja pink tu...

Kisahnya sewaktu eka tengah makan tadi,pengantin pun masuk berarak dan bersanding di atas pelamin...lepastu abang photographer pun mula mencari sudut angle yang menarik untuk pengantin...
mula-mula berjalan lancar,sekali tiba-tiba kan.....si photographer undur mengundur dan seraya satu dewan menjerit....

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh kek pengantin!

rupanya,abang photographer itu tadi telah mengundur dan mengudur lalu tersiku meja kek 3 tingkat pengantin lalu jatuh berdebuk kek pengantin itu......

Ya Allah kesiannya...habes kek hancur.....semua terkejut tengok...masa tu mak dan ayah pengantin perempuan sedang menepung tawar.....

Kami semua terkedu..datanglah 3 ke 4 orang makcik naik ke atas pentas pelamin dan membersihkan kek yang tumpah..majlis tetap diteruskan mungkin tanpa kek perkahwinan pengantin....

sian pengantin kan...abes upacara memotong kek perkahwinan mereka..mintak2lah ada yang gantikan kek itu...eka tak tahulah ada kek ganti ke tak sebab selepas tu eka balik dah...

dan abang photographer tetap meneruskan kerjayanya sebagai jurukamera.........................
nak buat cemana,benda dah jadi ye tak...eka tak de sempat nak snap gambo kek terjatuh tadi..lagipun kejadian berlalu cepat sangat..kita mampu tengok jerlah...

buat abang-abang kamera lain diluar sana,jangan tersinggung kek lagi ya,hati-hati mencari angle menarik....sian pengantin tau..huhuhuhuhuhuhu

apa-apa pun,

Selamat Pengantin Baru Buat Pengantin tadi........

ermmm korang plak,ada cerita menarik tak semasa menghadiri perkahwinan..???

jom kita cerita..




Barcelona Vs MU?? Sorry Tak Tahu....haha

  

sapa menang??? tah..hahaha


Haritu ada baca surat khabar...ada sotong ramal MU menang eh?? aha...sorylah eka tak pernah minat bola ni..tapi sebab apple ekaValentine's hearts memang fans MU,so kadang2 kenelah layan apa dia cita....hahaha..ni pun sedap-sedap dia pegi tengok kat senawang tah......fuhh kemain lagi dia...

Last2 mesej eka pun tak berjawab baik eka tido selepas siap menaip entry ini...

yang paling eka rasa gelihati,sepupu eka nama dia Danial baru darjah 5 kalau tak silap,ada kat rumah eka ni..eka baru nak terlelap lepastu dengar bunyi suara orang..rupanya alarm clock dia...

'waktu sekarang jam 2 dan 41 minit pagi,sila bangun...'

hahahaha..geli hati eka dibuatnya tu sampai menaip entry ni......hahahahaha

sebenarnya Danial daripada sebelum tido tadi sibuk suh kejut..siap kata

'kakak,abang jiji tengok bola tak malam ni,nanti kejut Along bangun tau,Along nak tengok MU main'

eka kata kat dia nanti kalau tak tidur lagi akak kejut kan..hehehehe...sian lak eka tu yang eka kerah dia bangun jugak ni....hehehehe

dan skang ni apple menumpukan perhatiannya kepada bola dia tu jadi malas eka nak mesej dia baik eka tidur..hahahaha..
korang plak camner??

sapa yang menang malam ni??eka ni pasal bola memang lah ZERO..hapah tak reti,dah la tak minat langsung..bagi eka,takyah eka nak jadi penyibuk bab bab bola yang memang dikuasai oleh sang lelaki yang berminat dengan bola kan...biarlah dorang dengan keminatan dorang tu.....

hehehehehehe..okeh korang..semoga MU menang..hehehehe..sok ahad...kenduri kawen ramai pulak sok....tak tau mana satu nak pegi.....

Gudnite...

28 May 2011

KEROPOK yang mengembalikan Nostalgia Lama


Sapa dulu kecik-kecik selalu pergi kedai lepas tu mesti beli kopok kaler oren...kalau makan mesti somot memot makan dengan gigi abes oren..

lepas tu mesti ada kawan kata..


'eiiiii gigi ko kunen..kah kah kah kah kah'

tapi kawan tu tak sedor,dia pun makan jugak..lepastu kata balik kat dia..

'jangan jadi bodoh..ko pun makan,gigi pun kuneng..hahahahahahahaha'

lepastu semua gelak...dulu kopok supering perisa keju ni harga dia Rm 0.20 sen sebungkus..skang RM 0.30 tau..sampai skang eka kadang2 makan lagi kopok ni..dia daripada oriental...ada ROTA,ada ROSTIK perisa sotong,ada CHICKEN RING...tapi eka suka SUPER RING..yeahhhh

faveret sampai skang..al kisahnya tadi pegi kluar beli barang mak pesan..lepastu mesti tuju rak keropok dulu....haishhhh..hehehehehe..dan eka beli 4 bungkus supering + rostik satu..hehehehe...besssssss




                       

tengok2....kebetulan ada spupu eka datang tido umah eka,
jadi kami kenduri kopok ah tadi....

sebenarnya banyak lagi makanan nostalgik..macam cloud9,lepastu keropok bika..lepastu ada keropok kentang siap ada sos cili tu..pehhh sodap!

ha lagi satu,choki choki..kawan eka selalu mkan choki2 letak atas roti pastu kepit roti tu..sedap jer tengok...kalau eka lak suka milo letak kat roti.....memang hot lah..lepastu cicah milo plak..phiewwwww terangkat pulak..

errrr korang cita la plak,korang suka makan apa masa kecik2?? mesti penah punya makan jajan...walau emak marah,tapi kita degil kan nak beli..




SABTU yang Membosankan...Rehat Jer Lebih

Mengikut pada perancangan awalnya hari ni nak pegi jalan-jalan dengan laki masa depan,nak temankan eka ni pegi buang duit..tapi akhirnya memerap duk rumah...

tak jadi


tak dapat keluar


duduk rumah tido  


huhuhuhuhuhu

Lepastu mengemas rumah,mengelap tingkap,mengelap meja,melipat kain,membasuh kain,menjemur kain,mengemas bilik,menonton tv..................

Fuh,kerja dah macam suri rumah sepenuh masa kan..hari panas camni elok sangat jemur kain sampai dah tak cukup ruang nal sidai baju kat depan...berpeluh2 eka menjemur kain tadi dengan terik mentari walau pun jam baru pukul 10.00 pagi

Dan sekarang menantikan kehadiran nenek dan makcik eka yang nak datang berkelah makan kat rumah eka..biasa memang camnilah..rumah eka setiap hujung minggu pasti ada yang sudi datang bertandang..seronok sangat tau......

Alamak eka tak brepkes lagi ni......lapa sangat2..minta2 nenek ada masak apa2..hahahahaha


27 May 2011

Errkk Dah Nak Dekat Raya Ker Hah???

Pagi tadi masa tengah tunggu air Milo Kosong dibungkus di restoran,eka sempat selak surat khabar dengan anak tauke restoran..tengah2 selak ternampak lah iklan..

'Jualan Promosi Sempena Hari raya'

'Perabot Murah Sempena Sambutan Hari Raya'

'Jualan Tudung Murah-Murah Untuk Digayakan Pada Hari Raya'

bukak Facebook pulak,

'Jualan Kuih Raya Bermula'

dan semalam balik dari Kampar kan....................ada pulak iklan kat tepi jualan...

'Diskaun untuk perabot dan peralatan rumah,jom kunjungi kedai kami'




Fuhhh tersentak dada ni melihat sambil mula bukak calendar Henpon C3 eka.......sambil mulut menyanyikan lagu Bulan Bulan Islam

Muharram,

Safar,
Rabiul Awal,
Rabiul Akhir,
Jamadil Awal,
Jamadil Akhir,
Rejab,
Syaaban,
Ramadhan,
Syawal,
Zulkaedah,
Zulhijjah

sekarang kita berada di bulan Jamadil Akhir...

Berkira-kira eka..sekarang baru penghujung bulan 5..puasa bulan 7..raya bulan 8......fuhhhh puasa pun belum berganti ni...Bulan Ramadhan pun jauh lagi tak kelihatan dan takde lagi pulak Ahli Falaq nak pegi tengok anak bulan sebab belum tiba masanya lagi....

dan masa eka belajar dulu,inilah dinamakan 'strategi pemasaran' kot........................

siap siaga sebelum menyambut ketibaan bulan Ramadhan seterusnya Syawal....

sebenarnya eka pun teringin nak makan kuih tat nenas mo kuih makmur.....arghhhh terliur den ni ha....hahahaha....

dan yang paling nak terkejut,ada tukang jahit baju,dah taknak dah amek tempahan baju..sebab tempahan dah diterima dan hampir tak menang tangan dah..fuhhh hebat gila  

Errrr korang dah beli baju raya ker belum????? eka belum lagi...last minute person...hahahahahahaha

mood: tengah tengok maharaja lawak..apsal hantu makcik karipap tak sedap malam ni..sian.....


p/s:selamat berniaga semua..tak sabar eka nak membelinya..hehehehe...nanti raya dekat merdeka..jadi kita sambut kat umah sambil makan dodol..MERDEKA RAYA!




Berjaya Mendapatkannya..Humm PINK lagi..

Kalau pagi tadi,eka mula lah tak tentu arah minta laki masa depan temankan eka beli baju esok..huh,tapi dek kerana kesibukan dia dengan futsal dia tu ditambah dengan perhimpunan SEJUTA BELIA di Putrajaya tu membuatkan eka rasa dia tentunya sibuk lah kan...tu yang rasa nak merajuk jer tu...camni 

alololololo..manja yang amat..eiuwwwww geli lah Gila!..

kah kah kah kah..


muntah

mula mula rasa nak tembak dia camni   

tapi kalau dia cedera,eka jugak susah..

okey2....tak jadi.....

(apahal suka sangat main gambo gerak2 ni..dah cam peghakkkkkk plak lah ai) hahaha

makanya nanti masa rehat....hari ni kan jumaat,rehat panjang jadi boleh lah berfoya-foya meronggeng seorang diri menakluki kedai2 baju yang ada disekitar tempat keje eka ni....dan masuklah di satu kedai....dan ternampaklah baju ni....yeahh baju yang tinggal semua saiz kecik2 belaka....orang kecik2 tak minat kaler pink kah...??? yang tinggal hanya saiz 36 dan 38..36 tu cam M,38 tu cam L.... jadi bila dah cuba2 ternyata saiz 36 tu muat2 kat badan.......dia letak harga kat situ RM 115.00..... ala mahal lah...... 

lepastu eka kata...kak,leh kurang tak????

Okey lah akak bagi RM 110.00......

alah kak,lagi sket kak plzzzzz..saye kenan beno baju nie..plzzzz

akak tu senyum2 (tengah fikir lah tu)

okey RM 100.00 lah oke????

kak,akak cantik rini..RM 95.00 boleh?????

akak tu menung2....lepastu dia kata...


okeylah...adik punya pasal.......

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..dapat jugak...hebat jugak aku tawar menawar..hahahaha....alang2..karang kalo tempah beli jer dah bape..campur tempah lagi koman2 seratus jugak..beli siap dah..senang habes cerita nanti AGM pakai ni jer..minggu lagi satu kawan tunang kat Melaka pakai ni jugak..ahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...


cantik gak..ada manik2......
biasa kalau eka kira2 balik,kalau eka tempah,
makan 100 gakla siap ngan manik2 nyer lagi.....

jadi bertambahlah koleksi baju kurung eka kat umah tu..keja memang hari2 berkurung..nampak lah ayunya kan..so tak perlah beli baju kurung banyak2 pun..hihihihi...tapi eka dah banyak sangat baju rona pink..pepel pun banyak..coklat ade dua jer..yg lain semua kaler2 asas warna pink.ada sekali satu pagi tu lewat bangun.mas atu takde blog lagi..gosok punya gosok baju kesayangan kaler pink,tetiba jer dia melekat kat seterika....ha hambek..menanges menetes ayo mata......terus eka amek baju tu campak dalam tong sampah..tak guna dah nak menanges....memang hampa,hiba sungguh rasa hati ni...

dah tak nak cita dah...

korang nak???

eka belikan yer..hahahahaha

tapi korang bayarlah....

p/s: wei,raya lambat lagi..tapi dah ada orang buat sales baju raya..ada tu dah tak nak ambek tempahan lagi! posa pun belum nampak anak bulan..posa tahun lepaih pun tak ganti lagi...errrrrrrrrrrrr eksaited beno lah yer???
Copyright © 2012 | Reserved to Belog Cik Eka | Design By Kay SBK