16 December 2015

Pulau Pinang | Part 1

Assalamualaikum dan Hai hai hai hai semuaaaaa.
Minggu lepas kami ke Pulau Pinang. Saja berjalan n ini plan ayah Adra. Aku tau booking hotel je n plan nak jalan kemana.Kira anniversary trip. Tahun lepas tak pegi memana sebab tengah sarat mengandung. Hehe.
Petang jumaat tu aku masih kerja. So, half day. Balik keje, siap2 zup zap. Gerak. Destinasi pertama, sampai kat sana kami terus ke Kepala Batas. Tu ke rumah kakak sepupu dak apple. So, kami bermalam kat sana malam tu.
Siang esoknya, kak sepupu dak apple siapkan masak breakfast. Nasik lemak lauk macam2. Kenyang sampai tengahari. Lepastu siap bekalkan bubur Adra lagi. Thank you kak Ina. Nanti boleh datang lagi.

Kenyang sampai tengahari!
3x tambah kahkahkah.
Bukan i okey. Ayah Adra. :p

Pukul 10.00 pagi baru gerak dari Kepala Batas ke Pulau.


Oloh2 senyum ye anak mama dapat berjalan.
shukee. Ni baru bangun. Dari Kepala Batas tido.


Cuaca sangat cantik dan baik
Pegi naik jambatan lama.

Sampai je kat bawah Bukit Bendera tu, alamak penuh orang.
nasibla dapat parking kat dalam parking building baru siap.
Legaaa.

Sementara tunggu ayah Adra beli tiket, Adra mamam duluuu.
Bubur nasi ada ayam dan kentang.


Dah kenyang makan, jomm naik bukit hehe.


Dari awal aku cadangkan supaya beli tiket Fast Lane sebab ramai sangat orang.
Berduyun. School Holiday kan. Memang masak la.

Harga Fast Lane 
RM 30.00 

tapi ayah Adra dapat diskaun guna Kad Siswa.
Dia dapatla RM15.00 je. 
Aku tetap RM 30.00


First time jejak kaki ke Bukit Bendera ni hahahahahah.
Ayah Adra dah selalu pegi, last pegi Penang masa kursus tahun 2011 tu pon tak kemana2 sebab balik awal.

Ha hambek punya ramai orang. 
Ni kalu beratur ni tah pukul brapa naik.
Nasib amik fast line.


Kelebihan naik fast lane ni,
kita masuk dulu, kita dapat duduk dulu,
keutamaan diberikan kepada yg bawa baby, ibu mengandung,warga emas,OKU.

Ada satu lorong fast line, ada bilik menunggu juga utk yg beli fast lane.
tunggu dalam 15 minit. Yayyy train sampai.

Train ke Bukit Bendera.
weiiii aku gayat kot hahaha memang tinggi,
Aku ada baca, train Bukit Bendera ni train pertama di Asia Tenggara yang mendaki. Bapak gayat ah aku haha. Adra dia belom kenal erti gayat. Dia rileks je hahaha. Tu dak apple tu pon gayat. Diam je pastu nak ilangkan takut. Dia ajak aku selfie dalam train haha.

Senyum senyum hikhikhik.

View kat atas bukit Bendera
Cantik tapi agak berkabus sikit.

Teropong Pulau Pinang uolss.
Dak kecik Adra pon nak nengok juge hehehe


Selepas tu kami pon penat.
Mohla naik Tram ni hehehe
Naik dalam 20 minit ronda sekitar Bukit Bendera ni cuma RM 30.00
Driver yg bawa ni namanya Pakcik Zaini
Dia banyak cerita pasal Bukit Bendera ni.
Rupanya ada kampong, kg bukit bendera la siap ada ketua kampung, banglo2 unik menarik dan cantik dalam ni.

Tengokla Adra dah nangis nak tido hehe 


Kemudian kami ke sini pulak.
Ala2 Korea hehe.
Kat sini banyakla mangga berjenis2 n lekatla kat situ tapi kitorang tak beli pon.
Kunci di dalam hati ye hehe.


BFF mama. Adra skang kalu bergambar tangan dia mesti nk letak kat muka mama.
So sweet lah anak mama ni. Muahh.

Dah penat mestila lapo kan. Pastu kami ke food court dia. Beso gak food court kat situ. Harga pon not bad takdela mahal mcm dicerita. Sedap gak.

Masa kami kat sana tu memang time lunch. Padat betul. 
Nasibla ada seorang indian guy staff bukit bendera tu pelawa kami duduk semeja sebab kami melilau tak de pon tempat duduk. Maybe nampak kami bawa baby. So dudukla semeja ngn dia. Thanks.


Kite beli laksa ni harganya Rm 3.50.
Sedap dan ni la paling sedap. 
Tengok gambo bawah. 
Tadaaaaaaaaaaa hehe


Abc fruit RM 10.00
Ni pon sedap lega bila makan banyak buah. Adra boleh makan buah kemaen suka dia. Makan betik,mangga.

Ok next sambung lagi.



15 December 2015

Second Anniversarry

Diam tak diam, sudah 2 tahun menjadi suami dan isteri.

2 tahun ini, masih dalam proses saling mengenali.

Tahun lepas, berdua sebab sikecil masih di dalam perut.

Tahun ini, bertiga dengan sikecik tu, Adra Safiyya.

Semoga hubungan ini berkekalan, diberkati dan diredhai Allah SWT.

Rasa cinta, kasih dan sayang ini adalah dariNya.

Selamat ulangtahun perkahwinan sayang.

:)

Terima kasih kerana jadi suami yang baik, pendengar setia, ayah yang baik untuk anak kita dan juga utk anak-anak kita nanti. Hihihi.

Love.

P/s : gambo ni kat Bukit Bendera atau skang dikenali Penang Hill. Baru balik Penang nih, nanti kita stori mori penang, siap salah hotel lagi wahahahaha nasibla bukan aku sorang je salah. Bayview hotel. Hahaha tp tetap terbaekk. Babaiii

04 December 2015

Kursus | Kem BTN Ulu Kenas, Kuala Kangsar

Assalamualaikum semua. Update yang pertama bulan Disember 2015 hehehe. Aku baru balik kursus setelah 3 hari 2 malam berkampung kat Kuala Kangsor yop yong oi. Kursus aku baru 3 hari tahun ni memandangkan awal tahun tgh sarat ngandung, pehtu cuti lama plak kan, memang naik saja la nama.

Menarik kursus. Kursus yang membuatkan aku dan peserta lain rasa lebih bersemangat mencintai negara kita, Malaysia. Kita cintakankan keamanan.

Sampai kat tempat kursus pukul 11 pagi. Lapor diri. Terus diberi penginapan.  Aku dapat bilik Langkap A. Kat belakang bilik tu air terjun uols. Memang bunyi air terjun. Fuhh tenangnya rasa. Suasana sangat sejuk, nyaman, tenang. Tepi kiri kanan hijau je dengan pokok tinggi melampai, kat dalam tu banyak bongkah2 batu sungai jugak.

Ni biliknya. Dorm. Aku cop katil bawah hehehe.


Macam biasa la kalau pegi kursus ni mcam2 kawan2 dari jabatan lain boleh jumpa. Yg bujang boleh la jumpa jodoh. Hahahaha.
Yang dah kawen jangan cari pasal ye. 

Benda penting yang aku risaukan masa kursus ni manalah aku nak letakkan susu aku yang di pam ni. Harap ada peti ais kat kantin.Kalau dah takde pilihan langsung, aku terpaksa buang sebab memang jauh kedalam kem ni. Tapi tulah, aku tawakal. 

Masa daftar, jumpa urusetia. Aku tanya. Mereka kata ada peti kat kantin. Minta kat org catering. So masa lunch pukul 1, aku dah siap pump. Aku terus bawa susu ke kantin. Alhmdulillah pihak katering bagi tumpang. Yayyy. Maka mak mengepam dengan hati yang senang. 

Selepas siap makan, solat semua. Pukul 2.30 ada taklimat dan seterusnya ada perkongsian minda yg disampaikan oleh Majlis Keselamatan Negara (MKN). Sekarang baru aku tahu apa fungsi MKN ni. Slaid yang ditunjukkan juga sangat menarik. Banyak isu2 yang berlaku dalam negara dan luar negara yang berlaku dan antara kita sedar dan tidak sedar. Masa ni tetiba rasa sedih jugakla dgn video yang dipaparkan.

Pertama, kami didedahkan dengan isi kandungan dalam Perlembagaan Persekutuan. Ada buku yang menjadi rujukan. Baru la sedar perlembagaan 
Persekutuan ini mempunyai persamaan dengan piagam Madinah.

Aku rasa aku kali pertama tahu isi 7 wasiat Raja Melayu. 
Dan wasiat itu dibuat di Kuala Kangsar, Perak.

Dan aku juga baru tahu tentang Maqasid Syariah.
Ada 5

1. Memelihara Agama
2. Memelihara jiwa
3. Memelihara Akal
4. Memelihara keturunan
5. Memelihara harta

Setiap apa yang dibincangkan, jika ada yang perlu rujuk, maka akan dirujuk ke buku perlembagaan yang dibekalkan. Mula2 rasa macam eh boring ke tak ni. Tapi sebenarnya tak. Menarik. Santai je kursus ni.



3 hari kami duk ulang ulang buka buku ni, 
Sapa ngantuk, dia kena baca. Haha.
Aku adela 2,3 kali kena. :p

Malam tu kami dibahagikan dengan beberapa kumpulan. 
Namanya Jana Minda.
Satu kumpulan ada dalam 10-20 orang.
Kami duduk di dalam kelas dan ada seorang fasilitator dari MKN.
Kelas ini akan membincangkan tentang perlembagaan Persekutuan.
Kira lagi senang la sebab ada dalam kumpulan kecil.
Nak tanya, nak bincang apa2 pun mudah.

Kami akan duduk dalam kumpulan ni sampailah habis kelas jana minda. Last kelas, pagi Rabu sebelum sesi penggulungan kursus.


Kelas malam. Sebelum fasi masuk. Kita selfie dolu haha.
eh wefie. 


Urusetia memang dah maklumkan line hp memang tak berapa nak ada.
jadinya urusetia siap bagitahu port line yang agak kuat. Nunnn dia kat astaka n tiang bendera. Makanya beratur la kami peluk tiang bendera semata2 nak dapat line hahahahaha. 
U mobile je line kuat ckit, maxis pon ok2 la ada tempat dia.
dapatla call dak apple, call mak jaga adra hehe.
lepas rindu kepada dua2 kesayangan. 



Pagi2 cuaca sangat sejuk dan nyaman.
Ada aktiviti riadah. Senamrobik gitew.
pagi2 berjalan dari dorm ke kelas, macam ni la, seronok.
sejuk, nyaman, bunyi unggas dan lotong aukk ok okkk okk.



Ni la kelas kitorang. Keliling hijau je.


Yang kat ujung tu la dorm kitorang.  Yang lelaki dapat nunn jauh kat atas ckit.

This is my friend, DHCK
sama2 intake tahun 2013.
kami selalu dapat kursus sama takpun memang mohon kursus sama hihihi.

Hari kedua, kelas ada dari pagi sampai petang.
Petang tu habis awal sikit, dan kami ada aktiviti riadah. 
Jadi kami ambil masa tu untuk berjalan kat depan Kem tu.
ada air terjun kat Hutan Lipur Ulu Kenas.
cantik. Sejuk. Nyaman.
tapi kami dah diingatkan supaya jangan mandi,
hati2 kalau mandi, dengar je bunyi siren. Cepat2la naik sebab kepala air nak turun!

Nak dijadikan crita, tgh bersiar2 tu bunyi la siren.
Kelam kabutla org tgh mandi naik ke atas. Ada yang buat tak gheti je.
rupanya kepala air nak turun. Kami tak sempat tengok. Tapi ada kawan lain intai dari belakang bilik air kami, memang nampak la deras dan lajunya air tu.



Cantik kan. Amik dari google.
ika tak snap gambo huhu.

Lepastu kat tepi2 sungai tu ada la gerai kecik. Kami makanla rojak buah ni sambil sembang2 dengan kawan2.

Hari ke 3, pagi ada kelas sampai pukul 11 pagi. Minum pagi dan masuk le dalam dewan cemara untuk sesi penggulungan kursus.

Kemudian yayyy tamat kursus. Makan sebelum balik.
biasa kalay kursus, hari last makan sedap skit. Hehehe.

Makan nasi hujan panas, ayam masak merah, daging masak hitam dan jelatah.
siap ada dessert choc cheese cake. Nasib ada hari last je. Kalau hari2 mau bertambah kilo makk haha.


Alhamdulillah. 

Oh ya, stock susu aku alhamdulillah selamat dibawa pulang.
Sebelum pakcik driver sampai ambil kami 5 orang ni, aku kirim ais batu.
senang la nak bawa stok susu aku.



Alhamdulillah.

Okey tuje cerita kali ni.
Next pasal lain pulak ya. Tatatttaaaaaaa

30 November 2015

Review Maybelline | White Superfresh Liquid Powder Foundation

Hai. Selamat pagi semua. Sihat tak harini. Hari isnin mesti kena senyum lebih, make up cantik-cantik, masuk office pun happy. Hehe..

Korang kalau make up, pakai foundation jenis apa? 

Kalau aku, aku pakai foundation Maybelline | Clear Smooth BB White dari tahun 2012. Memang suka yang tu sebab dia light je dan senang nak remove. 

Tapi ni rasa macam nak beralih arah pulak. Best sangat pakai ni. Memperkenalkan...

Tadaaaaaaaaa....


White Fresh Super Fresh Foundation Liquid Powder
White fresh super foundation adalah the 1st liquid powder to foundation.

Patutlah bila apply rasa macam pakai bedak! 
Hehe.

Yang bestnya foundation ni, ia akan menjadikan kulit kita rasa segar sepanjang hari kerana ia dapat mengawal minyak dan mempunyai SPF 50 untuk perlindungan kulit kita.

Biasa kita pakai foundation, tak sampai tengahari dah rasa melekit dan berminyak. Tapi dengan ni, takde rasa melekit. Kalau tak, dekat hidung dah berminyak hihi.

Lagi-lagi kalau kita berpeluh, cuaca terlalu panas. Memang cair la make up kita kan.


Aku pilih B4 - Sand Beige

White Super fresh ni bukan sekadar alas bedak je tau tapi ianya dapat

1. Mencerahkan

2. Kesegaran sepanjang hari

3. Cepat menyerap

4. Hydrating

5. Mempunyai perlindungan UV SPF 50

6. Terasa flawless hehehehehe


Excited nak try.
 Nak tengok tekstur dia.

Sangat ringan, tak melekit, tak berminyak.


Bila sapu, tengok putih terus hihihi.
Licin je. 
Full coverage

Macam aku, lepas pakai liquid powder ni,
Pakai bedak. Sapu sikit pon dah okey.
Tipis je pakai.


Dan siap. Jom masuk office. Hehehe.

Memang  recommended lah liquid powder ni bagi yang suka make up light2.

Eka bagi 5 bintang gitu..

Bagi yang berminat boleh dapatkan di mana2 kaunter Maybelline, Watson, Guardian dengan harga cuma RM 29.90 sahaja tau.

Boleh beli on9 juga di Guardian dan yang best sekali, 
Ada Less 15% !!!

Cepat cepat beli. Hehehe

Ingat Maybelline,

Ingat,

#makeitfresh

#maybellinemalaysia

Website Maybelline



Thank you.

24 November 2015

Cincin

Haiiiii.

Selamat petang uols.

Cek kat draft. Banyak entry tak siap. Yang hado tajuk je pun. Tajuk pun bagus jugak. Ada la idea nak tulis.

Masa dalam pantang Adra, maksu aku ade bagi gift. Gift berupa sebentuk cincin.

Amboi anak. Kecik2 dah dapat barang mas, mama kamu ni nasibla tak suka barang mas. Hahaha.

Tapi masa tu Adra kecik lagi, takdela aku pakaikan waima sekarang dia dah beso sikit pun aku takut nak pakaikan sebab dia dah pandai mengutip!

Bahayoooo. Dahla anak buah suami aku yg kembar tu, tertelan coin sampai operate last week.

Tapi haritu saje nak test balik cincin tu.

Muat. Nampak comel dijari tembammu tapi nak dapatkan gambo satu ni huh, taktau brapa banyak kali tekan hahahahaha yela adra dah tak diam.

Agak2 nanti dia dah paham ni adalah cincin. Baru pakaikan semula, kalau tak mesti dia ingat ni makanan. Ngap. Haaaaaaaaaaaaaaa.

Ok bai,

P/s : ada reader blog kata, entry aku dah pendek2. Erkkk. Memang pun kan? Sorry ya. Nanti aku tulis pepanjang lagi,

Btw tq maksu bagi Adra cincin ni. Semoga selamat bersalin.

20 November 2015

Review Posh Cooler Backpack GABAG

Hai semua.

Lama dah nak update pasal cooler bag yang satu ni. Hehehe tertunda je.

Bagus bagi sesiapa yang sedang mencari cooler bag yang cantik. Bukan cantik je tapi tahan lama, ruang yang besor dan berbaloi membelinya.

Korang boleh tengok cooler bag dari GABAG. Pelbagai design, tahan lebih 16 jam. Serius tak tipu.

Lawa-lawa kan cooler bag gabag ni. Sebelum ni ingatkan beg buh susu corak ala2je da  petak macam box. Tapi design gabag ni moden n cute2 giles. Gerrammm. Pastu ada dua part, atas boleh letak pam, motor pam, plastic storage ke.pastu bawah boleh letak susu n ice pack. So senang angkut takyah bebanyak bag. Gabag ni actually from Indonesia.

Sekarang ni cooler bag dah macam2 rupa dan pelbagai. Seiring dengan peredaran masa. Cooler bag dah bercorak dan pelbagai rekabentuk yang cantik. Dah rupa handbag. Kadang2 orang ingat beg mekap hihihih.

Mula2 duk berkenan kat gabag ayana n pink bow. Dah book awal2 dah ni dengan Aliaa owner Breastfeeding Baby Roxx nak yang pink bow. Dah bayor half. Lepastu tetibe nampak org update pasal Posh Gabag. Dia backpack. Macam okey je ni, sebab aku kekadang naik kete, naik scooter, naik train, naik bas. Rasa macam lebih memerlukan backpack. 


Tadaa.
My Posh Gabag.
Sabar menanti si Posh ni hehe.
Didatangkan dengan plastic bag.
Cute sgt.
tapi plastic pink tu beli lain tau. Bukan free. 
Saje tertempek lak dia kt situ hehe.


Ni ha rupanya bila dah bukak.
Memang beso lah beg dia.
Ni macam2 boleh sumbat ni. Hikhik.
Ada dua part. Boleh bukak dua2 part tu. 


Macamni. 
Yang bawah tu aku simpan susu + ice pack 
Aku biasa memang simpan susu dalam plastic storage,
kemudian aku leperkan. Bole dapat masuk dalam 20 pack tau.

Yang bahagian atas tu pulak aku simpan motor pump,
pump. Plastic storage,sticker,pen,beg makeup pun kusumbat skali haha.

Ni keadaan ruang atas.
memang sesuai la nak simpan kelengkapan kita.


Yang ni ruang bawah pulak,
memang nampak ketebalannya daripada cooler bag yang biasa.
 Sebab tu tahan sampai 16 jam.
biasa aku pegi kursus pagi. Balik petang tu ice pack still keras n sejuk.


Excited menerai uols hehehe.
Bole disandang belakang.


Bole juga dijinjit seperti ini ye uols.

okay sesapa yang berminat bolehla membelinya di

BREASTFEEDING BABY ROXX

Search kt fb. Mahap tak dapat nak back link sebab guna application bloggerdroid ni takleh letak backlink. Huhu..

bole contact Aliaa. Memang best Aliaa ni.
fast responses. Tanya la apa pun.

Terbaik...

Thank you.

Breast Pump Spectra 9+

Hai semua.
Alhamdulillah Adra dah 8 bulan lebih dan masih minum susu aku.
Alhamdulillah rezeki untuk Adra.

Kalau dekat office, aku memang ada jadual pump sendiri. 3x bermula dengan,

Sesi 1 - 10.00 pagi
Sesi 2 - 01.00 tengah hari
Sesi 3 - 4.00 petang

Port pump biasa kat surau. Kadang2 kalau busy, aku pump kat work station sahaja. Cover dengan nursing cover takpun dengan tudung. Tudung labuh sikit, setel.

Terima kasih officeku bagi kelonggaran untuk pump dan memahami.

Aku guna pump single brand snowbear adik aku bagi. Pump ni mampu milik. Seperti yg aku pernah kata. Aku kan lambat menggali ilmu penyusuan. Disebabkan adik aku bagi pump ni, jadi aku tak spend duit langsung untuk beli pump dan tak tahu pun pump apa yang okey dan yang bagus dan yang sesuai.

Tapi bila susu pun dah mantain. Aku mula rasa aku memerlukan pump yang double supaya aku boleh jimatkan masa mengepam. Takyah cucuk bateri. Nak pegi kursus takyah cari plug etc, ringan, part kecik2 takyah basuh banyak2, mampu milik,tahan lama dll.

Lama juga aku survey. Pump apa yang aku perlu beli.

Medela free style
Lacte duet
Malish Ilaria
Rumble tuff
Spectra M1
Spectra 9+
Autumnz passionpassion
Avent

Tengok, google, baca pehtu pening nak beli. Nak menabung lagi ni. Untung2 nanti kalau ada rezeki mengandung anak no 2, boleh guna untuk anak no 2. Kan. Kira melabur beli pump hihih.

Setelah ditolak tambah bahagi kira semua duit tabung, aku membulatkan keputusan untuk beli breast Pump Spectra 9+.

Bole dibeli secara ansuran tapi mcam biasa la selepas habis bayar baru dapat barang.


Aku amik basic pakej. Harga Rm 660.00 free postage. Dapat 2 connector from wide to standard bottle + 5 milk storage bottle apple tree.

Pump ni rechargeable. So, dah cas. Senang aku nak bawa pi office dan pump di mana sahaja tempat sesuai hehe.

Jom tengok macam mana nak guna.


Parts dia sikit je. Only 3 parts kena basuh.

Shield
valve
bottle


Lepastu connect dengan backflow protector dan tubing.
dua part ni tak payah basuh.

Settle.

On pump.


Massage dolu.

Kemudian tukar expression mode.
Senang kan.


Antara ciri2 pump ni adalah:

1. Double pump. Boleh guna jadi single pump jugok.

2. Ringan. Berat 900g jer.

3.  Ada massage mode. Urut2 dulu bagi melancarkan urat2 miss B

4. Ada 10 suction level. Boleh tekan ikut kita suka nak level brape.

5. Ada timer display. So bole tengok brapa minit kita pump.

6. Ada back flow protection. Takde la susu masuk kat tube! Jahanam motor pump kang.

7. Ultra quiet. Tak bising sangat. Kira pendiam sikitlah. Tapi ade je bunyi, cuma less vibration dan sengap sikit bunyinyer.

8. Part nak basuh tu sikit je. So senanglah aku nak basuh aksesori pump ni hehehe.

9. Best dan menjimatkan masa. Kalau pakai single, aku amik masa dalam 45 minit tau. Yelah bergilir2. Tapi pakai double. 15 minit dah siap.

10. Ape lagi ye. Nanti la cari lagi hahaha.
Pagi tadi sampai. Dah cuci semua aku pun try. Hehe.

Apa2 pun, terima kasih buat pump snowbear yang cute mute tu. Tetiba aku rasa sedih sangat. Tengok pump tu. 8 bulan aku guna. Dah beribu oz aku pump dan dia bekerja keras untuk aku selama 8 bulan lebih ni. Touching bila aku basuh, sterile dan sedia untuk disimpan. Menitis gak air mata mak ni.

Apa2 pun aku harap perjalanan penyusuan ini dipermudahkan untukku. Kalau ada apa2 nak tanya, boleh emel aku di 

ekaseven@ymail.com

Mana yang aku tahu dan boleh share tu, aku share ye.

Terima kasih.

Ohh lupa nak share. Aku beli pump ni dekat seller paling best. Love you Aliaa. Hihi. Meh meh cuci mata kat 

BREASTFEEDING BABY ROXX

Search dekat FB tau. Macam2 ada. Nak breast pump, plastic milk storage, cooler bag etc. Actually cooler bag Gabag pun aku beli kat Aliaa jugak. Tu pun entry terperam. Nanti update hehe.

Korang, yang bf tu. Guna pump apa. Meh share.

19 November 2015

Dinner Office Apaknya

Hai semuaaa.

Sorrylah kekadang je update.

Entah.

Tak ada mood hehe sebab susah nak taip hahaha. Guna hp or tab memang akan ambik masa.

Beberapa minggu lepas, opis ayah Adra buat dinner. Tahun lepas family day kat Melaka Wonderland. Tahun ni turn dinner plak.

Dinner buat kat Kelab Tasik Putrajaya. Tema rock n roll. Tapinya kitorang takde rock pun hahahah. Nak sangat lah apak adra tu nak bergaye2 rock. Haha. Apak Adra kata, pakai jelah apa ada mama. Makan je kenyang2. Tapi aku takde idea lah. Pakai jeans jelah macam biasa. Ade jacket denim kat umah mak aku. Tak teringat nak pakai. Haha.

Adra ada dress denim. Pakai je la anak oi apa ada. Hehe.


Dalam kete kuat wefie anak beranak.
Hihih.


Comel tak sayee.
Hehe. Suka pakaikan Adra legging dengan dress.
Tu headband dia tu nampak tak beza gambo atas dan bawah. 
Yang headband ribbon ni, dia tarik sampai tercabut. Tu tuko ngan headband bunga 3 kuntum tapi ganas betul anak haiii. Tercabut sekuntum dah haha.

Dulu kecik2 nak la berjenis2 headband. Taruk apa pun diam je.
La ni memang nanhadoooo.



Menu boleh tahanlah.

Ada Mushroom soup + garlic bread
Assorted salad
Spaghetti
Fried prawn
Grilled chicken
Baked potato
Sausage
Char kuew tiow
Nasi goreng
Satay
Kambing bakor
rojak buah
ais kacang
aiskrim
cake
buah

dah tuje aku ingat. Gambo takde hahaha. Tu pun jenuh mak snap tau.
Sejak ada anak ni stiap kali pegang henpon je, anak pun nak rentap henpon.
haha.

Ada live band. Menarik gak. Vokalis kumpulan ape tah.
Heavy Machine kot.

Layan jugak walaupun tempat weols duduk tu panas pulopp tapi nampak tepi tasik.
Adra pun dah menguak. Tuko baju kat situ haha.

okey tujelah nak cerita pon. Ada gak la modal nak update khennn.

Tatatata. Tengah cari modal nak update lagi.
Takde gambo tak best kan?